Coşkulu Sergi Açılışı - Son Dakika
Güncel

Coşkulu Sergi Açılışı

Coşkulu Sergi Açılışı

Sapanca Belediyesi Kırkpınar Kültür Merkezi'nin 2017-2018 yılı kurslarına katılan 875 kursiyerin birbirinden güzel el emeği-göznuru eserleri yılsonu sergisinde görücüye çıktı

16.05.2018 08:08

Kırkpınar Kültür Merkezi bahçesinde düzenlenen serginin açılış törenine Sapanca Kaymakamı Ali Ada, Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer, İlçe Emniyet Müdür, AK Parti Sapanca İlçe Başkanı Yunus Gümüşel, Belediye Başkan Yardımcıları Özcan Yavuz ve İsa Sezer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede, İlçe Müftüsü Faruk Çelik, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Arzu Ayan Bostancı, belediye meclis üyeleri, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Hatice Şahinoğlu, Sakarya KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürü İsmet Yıldız, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YAZ KURSLARI BAŞLIYOR

Program açılış konuşmasını yapan Sapanca Belediyesi Kültür Müdürü Şafak Başoğlu, eğitim ve öğretim yılı içerisinde 26 farklı dalda açılan 38 farklı kursta 875 kursiyerin eğitim aldığını bildirdi. Yaz dönemi kurslara ait kayıtlarında da başladığını kaydeden Başoğlu, "Belediye başkanımızın verdiği talimat doğrultusunda ilk defa KOSGEB ile işbirliği yaparak kendi işinin patronu olmak isteyen 120 kişiye girişimcilik kursu açtık. Yaz döneminde çocuklara yönelik düzenlenecek olan gitar, keman, santranç ve çocuk korosu kurslarımız için kayıtlarımız devam ediyor. Bizlerden iş birliğini esirgemeyen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne teşekkür ederim" dedi.

"HALKIMIZLA YÜRÜYECEĞİZ"

Belediye Başkanı Aydın Yılmazer ise, belediyeciliğin sadece alt yapı hizmetlerinden ibaret olmadığına dikkat çekerek, her mahallede bilgi kültür evleri inşa edeceklerinin sözünü verdiklerini ve bunu da yerine getirdiklerini vurguladı. "Halkımızla geldik, halkımızla yürüyeceğiz" diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Yılmazer, "Şuan bulunduğumuz bina belediye binasıydı. Halkımız kültür merkezi olması yönünde görüş bildirdi, bizde kültür merkezi yaptık. Hep söylüyoruz hangi kursu istiyorsanız 10 kişi bir araya gelin, bizde Milli Eğitim ve Halk Eğitim Merkezi ile bir araya gelelim o kursu hayata geçirelim" ifadelerini kullandı.

PROTOKOL ÜYELERİ DE OYNADI

Yapılan konuşmaların ardından KOSGEB Girişimcilik Kursu'na katılan kursiyerlere kurs bitirme sertifikaları verildi. Daha sonra eğitmenler Tuncay Karaçam ve Ali Özkan eşliğinde bağlama kursu kursiyerlerinin, eğitmen Gökçe Erdoğan eşliğinde gitar kursu kursiyerlerinin sunduğu dinleti davetlilerin büyük beğenisini aldı. Giyim kursu eğitmeni İlknur Albaş tarafından düzenlenen çocuk kıyafetleri defilesi, Muazzez Sabri Gündoğdu İlkokulu 5-A sınıfı öğrencilerinin hazırlamış oldukları dans gösterileri ise büyük alkış aldı. Gösterilerin finalinde ise Neslihan Bostancı yönetiminde halk oyunları gösterisi yapıldı. Halk oyunları gösterisinde çalan hareketli müzik karşısında protokol üyeleri de piste çıkarak oyunlara eşlik etti.

Tören sergi açılışından sonra protokol üyelerinin stantları gezmesi ile sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Coşkulu Sergi Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement