Çözüm süreci Vali İpek ve BDP'li vekil Dora Şırnak - Son Dakika
Güncel

Çözüm süreci Vali İpek ve BDP'li vekil Dora Şırnak

Çözüm süreci Vali İpek ve BDP\'li vekil Dora Şırnak

Çözüm süreci Vali İpek ve BDP'li vekil Dora Şırnak

20.09.2013 14:29

Çözüm süreci - Vali İpek ve BDP'li vekil Dora - Şırnak

Çözüm süreci

- Şırnak Valisi İpek:

"Çözüm süreci içerisinde çok güzel şeyler oluyor"

- BDP Mardin Milletvekili Dora:

"Bu ülke hepimizindir, hepimize yeter"

- Papaz Öz:

"Çözüm sürecini sabırsızlıkla bekliyoruz, çözüm

sürecinin başarıya ulaşması için Allah'a dua ediyoruz"

ŞIRNAK (AA) - BDP Mardin Milletvekili Erol Dora, Süryani Papaz Süleyman Öz ve Belçika'da faaliyet yürüten Bet-Hesana Derneği üyelerinden oluşan bir heyet, Şırnak Valisi Hasan İpek'i makamında ziyaret etti.

Ziyarette yurt dışında yaşayan ve Silopi ilçesine bağlı Hesana köyüne dönmek isteyen Süryanilerin taleplerini dinleyen Vali İpek, Süryanilerin azınlık değil, bu ülkenin asli unsurları olduğunu söyledi.

Çözüm süreci ile Süryanileri Şırnak'ta görmekten mutluluk duyacaklarını ifade eden Vali İpek, şöyle konuştu:

"Bölgemizde yaşayan tüm insanları en mutlu şekilde yaşatmaya çalışıyoruz. Hükümetimiz büyük bir cesaretle çözüm sürecini başlattı. Demokratikleşme konusunda son 10 yılda hükümetimiz çok ciddi çalışmalar yapıyor. Süryani vatandaşlarımızla yüzyıllar boyunca hiçbir problem yaşamadan bu ülkede çok güzel yaşadık. İnşallah bu çözüm süreci ile daha da güzel yaşarız."

Milletvekili Dora da Türkiye'de demokratik çözümün ve barış sürecinin başlamasından, bu ülkenin vatandaşı olarak çok mutlu olduklarını belirtti.

Herkesin sürece katkı sunmasını istediklerini kaydeden Dora, amaçlarının Türkiye'nin gerçek anlamda demokratik bir ülke olabilmesi olduğunu anlattı.

Türkiye'nin 1999 yılından bu yana gayrimüslimlerin vakıfları konusunda anayasal ve yasal mevzuatta birçok değişiklik yaptığını dile getiren Dora, şöyle dedi:

"Değişiklikleri önemsiyor, atılan her adımı benimsiyor ve destekliyoruz. Bu ülke hepimizindir, hepimize yeter. Yeter ki empati ile kendimiz için ne istiyorsak başkaları için de hak ve özgürlükleri isteyelim. Demokratik ve barış sürecinin bütün 76 milyona ve ülkemize hayırlı bir barışa vesile olmasını temenni ediyorum."

Papaz Öz ise çözüm süreci ile ilgili, "Çözüm sürecini sabırsızlıkla bekliyoruz, sürecin başarıya ulaşması için Allah'a dua ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Dora ve beraberindekiler daha sonra Şırnak Belediyesini ziyaret etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çözüm süreci Vali İpek ve BDP'li vekil Dora Şırnak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement