Çözüm Sürecine Destek İsteği - Son Dakika
Güncel

Çözüm Sürecine Destek İsteği

Çözüm Sürecine Destek İsteği

Hakkari'de Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası temsilciliği, bilgilendirme toplantısı düzenledi.

11.04.2013 17:10  Güncelleme: 11:52

Hakkari'de Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası temsilciliği, ketteki STK'lar, işadamları ve üyelerine yönelik "İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu" konusunda bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda, odanın il temsilcisi Tahirhan Taş, 'çözüm süreci' ile ilgili destek istedi.

Hakkari Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne ait Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen bilgilendirme toplantısına, BDP PM üyesi Ulaş Koparan, İHD Hakkari şube Başkanı İsmail Akbulut, iş adamları ile SMMMO üyeleri katıldı. SMMM Odası il Temsilcisi Taş, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nu anlatıp çözüm süreci ile ilgili görüşleri anlattı. 30 yıl içerisinde bölgedeki iş adamlarını büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirten Taş şöyle konuştu:

"30 yıllık çatışma ortamıyla birlikte bütün iktisadi damarların kesildiği bir ortamda ticaret yapmanın kolay olmadığını biliyoruz.Bunun için biz bu süreci bir fırsat olarak değerlendiriyoruz. Akan kardeş kanının durması, başta Kürt sorunu olmak üzere ülkenin ve bu bölgenin ekonomik, sosyal, siyasal sorunarının çözülmesi için herkesin bu süreci desteklemesi gerekir. Biz meslek mensupları olarak canı gönülden bu süreci desteklediğimizi burada belirtiyoruz. Bu geçiş sürecinde hükümetin ekonomik anlamda Hakkari'ye yönelik farklı teşvikler yapması gerekir. Özelikle bölgenin can damarı olan Çukurca Üzümlü sınır kapısı ile Şemdinli Derecik sınır kapısı çok ciddi bir ihtiyaçtır. Kuzey Irak'taki bu potansiyel, sadece bizim ilimizi değil, bütün bölgeyi besleyecek kapasiteye sahiptir. Zaten Türkiye'nin en ünlü firmaları şu anda Kuzey Irak'ta iş yapmakta. Ama maalesef yanı başımızda olmasına rağmen sadece biz seyretmekle kalıyoruz." - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çözüm Sürecine Destek İsteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement