Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Cami'nin Temel Atma Törenine Katıldı - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Cami'nin Temel Atma Törenine Katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Cami\'nin Temel Atma Törenine Katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır Merkez Cami’nin temel atma törenine katıldı.

01.04.2017 17:33

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır Merkez Cami'nin temel atma törenine katıldı.

Yenişehir ilçesinde Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü yerleşkesi içerisinde bulunan şantiye alanına gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Enerji ve Tabi kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, Milletvekilleri Ebubekir Bal, Galip Ensarioğlu, Vali Hüseyin Aksoy ve çok sayıda işadamı eşlik etti.

İl Müftüsü Burhan İşleyen, temel atma töreni öncesi dua okudu. Duaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler butonlara basmak için platforma çıktı. Burada konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"2019'un sonuna varmadan bitmesi en büyük temennimizdir. Malum biz minarelerle yaşadık, biz ezanlarla büyüdük ve camilerde inşallah Müslümansız olmasın istedik. Şimdi de bu eserle bu niyetlerimiz adeta teyit ediliyor ve bundan dolayı da tüm emeği geçen kardeşlerimi bundan sonraki süreçte de desteği olacak tüm hayır severlerimize şahsım ve milletim adına çok teşekkür ediyorum. Bu ezanlar ki şahadetleri dinin temeli, ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli. Ezanları kalıcı kılacak olan işte bu eserlerdir. Sadece 5 vakit namaz değil birçok sosyal etkinliklerin de yapılabileceği böyle bir eserin bugün resmi temelinin atılışı bizleri ayrıca mutlu etmiştir. İnşallah, 2019'da resmi açılışını da Rabbim ömür verirse birlikte yapalım."

Konuşmaların ardından butonlara basılarak temel atma töreni gerçekleştirildi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Cami'nin Temel Atma Törenine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement