Cumhurbaşkanlığı uçakları ile 16'sı bebek 126 yaralı depremzede taşındı - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanlığı uçakları ile 16'sı bebek 126 yaralı depremzede taşındı

ANKARA'dan deprem bölgesine şimdiye kadar karşılıklı 18 sefer yapılan Cumhurbaşkanlığı uçakları ile giderken arama-kurtarma ve sağlık personeli taşınırken, dönüşte de aralarında 16 bebeğin olduğu 126 yaralının nakli sağlandı.

10.02.2023 14:43  Güncelleme: 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANKARA'dan deprem bölgesine şimdiye kadar karşılıklı 18 sefer yapılan Cumhurbaşkanlığı uçakları ile giderken arama-kurtarma ve sağlık personeli taşınırken, dönüşte de aralarında 16 bebeğin olduğu 126 yaralının nakli sağlandı. Cumhurbaşkanlığı uçakları ile hasta ve yaralı depremzedelerin nakilleri sağlanmaya devam edilecek.

Cumhurbaşkanlığı'na ait 'TUR', 'CBK' ile 'DAP' uçakları, deprem bölgesinden ağır yaralı hastalar, yaşlı kemoterapi hastaları, bebekler ve refakatçilerinin nakilleri için seferber edildi. Küçük gövdeli 'CBK' ve 'DAP' uçakları, depremin ilk gününden beri günde 3'er seferle geniş gövde sınıfındaki 'TUR' uçağı da her gün tek seferle çalışmalarda kullanılıyor.

Sağlık ve arama-kurtarma ekipleri ile insani yardım malzemesi, tıbbi ekipman, temel gıda maddeleri ile sahra çadır hastanelerini deprem bölgesine taşıyan uçaklar ile bölgenin ihtiyacına göre madenci, AFAD teknisyeni ile hekim ve sağlık personelinin de sahaya intikali sağlandı. Bölgeye arama-kurtarma, sağlık ve yardım ekiplerini taşıyan uçaklarla dönüşte ise yaralılar getiriliyor.

Ankara, Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman ve Adana'dan bugüne kadar 18 sefer yapılan uçaklar ile dönüşte de aralarında 16 bebeğin olduğu 126 yaralı nakledildi. Bugüne kadar 'CBK' uçağıyla 27, 'DAP' ile 33, 'TUR' uçağıyla da 66 hasta Ankara'ya getirildi. Ankara'da ilk müdahaleleri Esenboğa Havalimanı'nda yapılan depremzedeler, doktor ve sağlık personeli refakatinde Etlik Şehir Hastanesi ve Bilkent Şehir Hastanesi'ne sevk edildi.

Ankara'ya nakledilen ve Etlik Şehir Hastanesi'nde bakımları yapılan 16 bebek, ilerleyen süreçte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı himayesine verilecek. Cumhurbaşkanlığı uçakları ile bölgeden ağır yaralı hastalar, yaşlı kemoterapi hastaları, bebekler ve refakatçilerinin nakillerine devam edilecek.

Cumhurbaşkanlığı uçakları ile 16\'sı bebek 126 yaralı depremzede taşındı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanlığı uçakları ile 16'sı bebek 126 yaralı depremzede taşındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement