Cumhuriyet Senatörü Sarlıcalı Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Cumhuriyet Senatörü Sarlıcalı Toprağa Verildi

Cumhuriyet Senatörü Sarlıcalı Toprağa Verildi

Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'ndeki evinde hayatını kaybeden Cumhuriyet Senatörü, 93 yaşındaki Nejat Sarlıcalı düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

23.07.2011 10:51

Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'ndeki evinde hayatını kaybeden Cumhuriyet Senatörü, 93 yaşındaki Nejat Sarlıcalı düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Midilli Adası'ndan Anadolu topraklarına 1922 yılındaki mübadele döneminde en son gelen Sarlıcalı ailesinden olan ve 1960-73 yılları arasında Cumhuriyet Senatosu'nda görev yapan Nejat Sarlıcalı, Ayvalık İlçesi'ndeki evinde perşembe yaşlılık nedeniyle hayatını kaybetti. Bir süredir alzheimer hastalığı tedavisi de gördüğü belirtilen Sarlıcalı için Saatli Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

Törene, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, CHP Balıkesir Milletvekilleri Haluk Ahmet Gümüş ve Nedret Akova, Burhaniye Belediye Başkanı CHP'li Fikret Akova, CHP eski İlçe Başkanı Hüsnü Erol, CHP Balıkesir ve Ayvalık yöneticileri, Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, Sarlıcalı'nın yakınları, çok sayıda sevenleriyle ikinci eşi Sevil Sarlıcalı katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da çelenk gönderdiği cenaze tören ardından Sarlıcalı, ikindide kılınan cenaze namazı sonrası Ayvalık Kabristanlığı'nda toprağa verildi.

Ölümü ilçede üzüntüyle karşılanan Nejat Sarlıcalı, uzun yıllar Cumhuriyet Senatosu'nda görev yaptıktan sonra Ayvalık'a yerleşti. Cumhuriyet Senatörü, Ayvalık'ta eski eşi Kıvanç Sarlıcalı adına bir ilköğretim okuluyla kendi adını taşıyan sağlık ocağı binası yaptırdı. Ayvalık ve Cunda Adası'nı birbirine bağlayan ve Türkiye'nin ilk boğaz köprüsü olarak nitelendirilen köprünün 1966 yılında inşa edilip hizmete girmesinde öncülük eden Nejat Sarlıcalı yaptığı bir çok çalışmayla ilçe halkının gönlünde taht kurmuştu. - Balıkesir/ Ayvalik

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cumhuriyet Senatörü Sarlıcalı Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement