Demokrasi Şehitleri Son Yolculuğuna Uğurlanıyor - Şehit Polis Murat Ellik'in Cenazesi (2) - Son Dakika
Güncel

Demokrasi Şehitleri Son Yolculuğuna Uğurlanıyor - Şehit Polis Murat Ellik'in Cenazesi (2)

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Erzurum Narmanlı Camii'nde toplanan kalabalık Şehidin cenaze namazının kılınması -Şehit yakınlarının üzüntüsü Kılınan cenaze namazının ardından naaşın cenaze nakil aracına bindirilmesi FETÖ'nün darbe girişimi sırasında, Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit olan polis memuru Murat Ellik için memleketi Erzurum'da tören düzenlendi.

18.07.2016 20:05

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Erzurum Narmanlı Camii'nde toplanan kalabalık

Şehidin cenaze namazının kılınması

-Şehit yakınlarının üzüntüsü

Kılınan cenaze namazının ardından naaşın cenaze nakil aracına bindirilmesi FETÖ'nün darbe girişimi sırasında, Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit olan polis memuru Murat Ellik için memleketi Erzurum'da tören düzenlendi.

Ankara'dan tarifeli uçakla Erzurum Havalimanına getirilen 25 yaşındaki şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, burada okunan duaların ardından cenaze nakil aracıyla, helallik alınmak üzere kent merkezinde bulunan Solakzade mahallesindeki babaevine getirildi.

Şehidin annesi Züleyha Ellik, "Oğluma söz verdim, Murat'ıma söz verdim ağlamayacağım. Benim bir oğlumda subay." diyerek ağıt yaktı. Metanetini koruyan Erzurum Adliyesinde polis memuru olarak görev yapan baba Osman Ellik de yakınlarının yardımıyla güçlükle ayakta durdu.

Baba ocağında helallik alınmasının ardından Ellik için Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi. Törende Ellik'in naaşına sarılan yakınları, ağıt yakarak gözyaşı döktü.

İl Müftüsü Celal Büyük'ün duasının ardından törende konuşan Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, millete vatanı çok görenlerin, ülke halkıyla oyun oynamaya devam ettiğini söyledi.

Azizoğlu, bu kirli oyunların kıyamete kadar devam edeceğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"15 Temmuz bizim tarihimize kara bir leke olarak geçti. Ordu millet olan Türk milletinin içinde askerin üniformasını giyen hainler, Mehmetçiğimizin üniformasının içine saklanmış olan vatan hainleri, eşkıyalar devletlerine ihanet ettiler, isyan ettiler. Ne mutlu bu büyük milleteki aynı günün gecesinde vatan sevgisiyle dolu askeri ve polisiyle bu hainleri geri gönderdi ve kamu düzenini tekrar sağladı. Bu bizim büyüklüğümüzü gösteriyor ama acılarımızı unutturmuyor."

Büyük Önder Atatürk'ün İstiklal Savaşı'nda Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne verdiği öneme değinen Azizoğlu, "Ne kadar hain, gözü dünmüş ve ne kadar haşhaşi olmuşlar ki İstiklal harbinin en zor zamanlarında dahi Büyük Atatürk'ün açık tuttuğu ve bizim bütün milletin dört gözle bakarak oradan çıkacak karara göre vaziyet aldığı Türkiye Büyük Millet Meclisimizi bombaladılar. Bunu yapanlara hangi sıfatı yakıştırabiliriz. Bütün kötü sıfatlardan daha kötü olan bir grupla karşı karşıyayız. Bunlar aynı zamanda sadece Türkiye'de değil, Türkiye dışında da bu coğrafyayı millete vatan yapmamak için gayret eden, her türlü oyunu oynayan dış mihraklarla beraber onların maşası olarak oyun oynadılar." diye konuştu.

Konuşmaların ardından şehidin naaşı, polis mangası ve özel harekat polislerinin omuzlarında tekbirlerle cenaze nakil aracına konuldu.

Öte yandan şehit Ellik'in sözlü olduğu, önümüzdeki günlerde nişanlanacağı öğrenildi.

Törene, Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Lapanta, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Çelik, AK Parti Erzurum milletvekilleri, polis memurları, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Demokrasi Şehitleri Son Yolculuğuna Uğurlanıyor - Şehit Polis Murat Ellik\'in Cenazesi (2)
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Demokrasi Şehitleri Son Yolculuğuna Uğurlanıyor - Şehit Polis Murat Ellik'in Cenazesi (2) - Son Dakika


Advertisement