Deprem Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı - Son Dakika
Güncel

Deprem Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı

Deprem Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı

Burdur'da 250 kişinin katılımıyla Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde (MAKÜ) düzenlenen deprem tatbikatı, gerçeği aratmadı.

07.03.2013 17:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur'da 250 kişinin katılımıyla Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde (MAKÜ) düzenlenen deprem tatbikatı, gerçeği aratmadı.

Burdur, Afyonkarahisar, Antalya, Isparta, Denizli ve Muğla AFAD il müdürlükleri tarafından MAKÜ Meslek Yüksekokulu bahçesinde düzenlenen tatbikata, Burdur AFAD dalgıçları, Burdur Belediyesi ekipleri, Burdur Arama Kurtarma Derneği (BAKUT), 112 Acil Servis, Gönüllü Afet Timleri (GAFAT), Türk Hava Kurumu (THK) İl Temsilciliği, Telsiz ve Radyo Amatörleri Cemiyeti ile Kızılay üyelerinden oluşan 250 kişilik ekip katıldı.

Tatbikatta, senaryo gereği, merkez üssü Burdur olan 6.5 büyüklüğündeki depremde Meslek Yüksekokulu'nda çıkan yangın söndürüldü, okulda ve enkaz altında mahsur kalanlar ile üzerine molozların düştüğü otomobilin içinde sıkışan öğrenciler kurtarıldı. Tatbikat sonunda arama kurtarma ekipmanlarının gösterildiği sergi gezildi, Kimse Yok mu Derneği Asya AKUT tarafından deprem simülasyon TIR'ında tatbikat yapıldı.

Tatbikatın ardından konuşan Burdur Vali Vekili Hamdullah Suphi Özgödek, afetlere hazırlıklı olabilmek için kurtarma birimlerinin belirli aralıklarla tatbikat yapmalarının önemine dikkat çekti. Vatandaşların da doğal afetler konusunda eğitilmesi gerektiğini belirten Özgödek, tatbikatların amacının eksiklerin görülmesi ve buna göre önlem almak olduğunu söyledi.

Burdur AFAD İl Müdürü Mehmet Oral ise tatbikatın başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini belirtti.

Tatbikatı Burdur Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş izledi. - Burdur

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Deprem Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement