"Derdimiz, Değerimiz, Denizimiz: Marmara" - Son Dakika
Güncel

"Derdimiz, Değerimiz, Denizimiz: Marmara"

"Derdimiz, Değerimiz, Denizimiz: Marmara"

Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenecek "Derdimiz, Değerimiz, Denizimiz."

03.08.2012 13:52

Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenecek "Derdimiz, Değerimiz, Denizimiz: Marmara" konulu çevre sempozyumunun yürütme kurulu ilk hazırlık toplantısı, Eminönü'nde bulunan Birlik hizmet binasında yapıldı.

Marmara Denizi'ne kıyısı olan İstanbul, Bursa ve Kocaeli Büyükşehir Belediyeleri ile bu belediyelere bağlı Su ve Kanalizasyon İdareleri Genel Müdürlükleri İSKİ, BUSKİ ve İSU ile TÜBİTAK MAM Çevre Enstitüsü uzmanlarından oluşan Yürütme Kurulu, sempozyumun hazırlıklarını görüştü ve önümüzdeki dönemde izlenecek yol haritasını belirledi. Toplantı Marmara Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Züver Çetinkaya başkanlığında Bursa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Bahattin Kuşoğlu, Bursa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Şube Müdürü Tuğba Albayrak, Bursa Büyükşehir Belediyesi Çevre Kontrol Şube Müdürü Esra Eser, BUSKİ Arıtma Tesisleri Daire Başkanı Cevdet Kaya, İBB Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Dr Cevat Yaman, İSKİ Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Cafer Sezgin, İSKİ Atık Su Arıtma Daire Başkanı Osman Yıldız, İSU Arıtma Tesisleri Daire Başkanı Ünal Bostan, İBB Çevre Koruma Müdürü Ahmet Günay, İBB Deniz Hizmetleri Müdürü Orhan Sevimoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Necmi Kahraman, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Şube Müdürü Mesut Önen, TÜBİTAK MAM Çevre Enstitüsü Uzman Araştırmacısı Sinan Hüsrevoğlu, Marmara Belediyeler Birliği Çevre Yönetim Merkezi Direktörü Aynur Acar, Marmara Belediyeler Birliği Çevre Yüksek Mühendisi Mustafa Özkul ve Marmara Belediyeler Birliği Çevre-Enerji Mühendisi Ahmet Cihat Kahraman'ın katılımıyla gerçekleşti. Düzenlenmesine Birlik Encümeni tarafından karar verilen sempozyum, Yürütme Kurulu'nu oluşturan yukarıda adı geçen kurumlar ile işbirliği içerisinde üniversiteler, bakanlıklar, belediyeler, kamu kurumları, medya, STK ve ilgili sektörel paydaşların katılımıyla 4-5 Aralık 2012 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilecek. Sempozyuma Cumhurbaşkanı, Başbakan, İçişleri Bakanı, Marmara Bölgesi büyükşehir belediye başkanları ve Marmara Denizi'ne kıyısı olan belediye başkanları, İstanbul Valisi, Çevre ve Şehircilik, Orman ve Su, Bilim, Sanayi ve Teknoloji ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanları ile davet edilecek.

Yoğun fikir alışverişinin gerçekleştiği hazırlık toplantısında Yürütme Kurulu'nda yer alan kurumların Marmara Denizi'ne dair çalışmaları görüşüldü ve sempozyumun oturum başlıkları belirlendi. Oturumlarda sunulacak konuların da belirlendiği toplantıda sempozyumun bilim kurulu ve organizasyonla ilgili hususlar için öneriler sunuldu. Sempozyumda Marmara Denizi'nin mevcut durumu, Marmara Denizi'ne kirlilik veren kaynaklar ve yürütülen çalışmalar hakkında oturumlar düzenlenecek. Marmara Bölgesi'ndeki belediyelerin, su ve kanalizasyon idarelerinin ve diğer yetkili kurumların çalışmaları bütüncül bir bakış açısıyla katılımcılara sunulacak.

"BAŞKAN ALTEPE, BURSA'DA 58 FİRMA KAPATTI"

Yürütme Kurulu'nda alınan kararla ilgili bilgilendirme yapan Birlik Genel Sekreteri Züver Çetinkaya, "Bursa'da 58 firmayı kapatmasının yanında Marmara'yı kirleten çok sayıda firmayla davası devam eden Birlik Başkanımız ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Marmara Denizi'nin temizliğine karşı büyük hassasiyet duyuyor. Başkan Altepe'nin teklifi ve encümen heyetinde bulunan belediye başkanlarımızın onayları ile kamuoyunun dikkatini Marmara'ya çekmeyi hedefleyen çalışmalara ağırlık veriyoruz. Bu kapsamda gerçekleştirilecek Yaşayan Marmara sempozyumumuzun büyük ses getireceğine inanıyorum. Sempozyum Bilim Kurulu oluşturulması için hazırlıklara başladık ve bu çerçevede, önümüzdeki günlerde Bilim Kurulunda yer alacak akademisyenler ile ikinci hazırlık toplantısı gerçekleştireceğiz" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Derdimiz, Değerimiz, Denizimiz: Marmara' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement