Devlet Bakanı Faruk Özak: "Yasayla Şiddeti Bitirmek Mümkün Değil" - Son Dakika
Güncel

Devlet Bakanı Faruk Özak: "Yasayla Şiddeti Bitirmek Mümkün Değil"

Devlet Bakanı Faruk Özak: "Yasayla Şiddeti Bitirmek Mümkün Değil"

Özak, Bolu'daki Spor Tesislerinde İncelemelerde Bulundu

13.03.2011 17:23

ÖZAK, BOLU'DAKİ SPOR TESİSLERİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

"BİZ ADİL VE HAK EDENİN KAZANACAĞI BİR LİG İSTİYORUZ"

"BEŞİKTAŞ KULÜBÜ'NÜN YENİ STADYUMU KONUSUNDA ANITLAR KURULU KARAR VERECEK"

"BEŞİKTAŞ ORADA DEĞİL DE BAŞKA BİR YERDE STAT İSTESEYDİ BELKİ OLABİLİRDİ. AMA BEŞİKTAŞ İLLA Kİ ORADA İSTEYİNCE ANITLAR KURULU KARAR VERECEK"

Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, protokol tribünlerinde yaşanan kavgaları tasvip etmediklerini söyleyerek, "Yasayla şiddeti bitirmek mümkün değil. Bundan sonra sahalarda kamera sistemleri ile gözetim odaları ve elektronik kartlarla bu işi asgariye indireceğiz ve ağır cezalar vereceğiz" dedi.

Faruk Nafiz Özak, Bolu'daki spor tesislerinde incelemelerde bulunmak için bu sabah Bolu'ya geldi. Vali İbrahim Özçimen, Ak Parti Bolu Milletvekilleri Metin Yılmaz ve Fatih Metin, Bolu Belediyesi Başkanı Ak Partili Alaaddin Yılmaz, İl Jandarma Komutanı İbrahim Ertaş, Boluspor Başkanı Emin Semercioğlu ve yönetim kurulu üyeleri tarafından Boluspor Kulübü'nde çiçeklerle karşılanan Özak, tesisleri inceledi. Soyunma odalarından antrenman sahasına geçen Özak, çim sahada top sektirdi. Boluspor ile ilgili olarak bilgiler alan Özak, Boluspor'un Süper Lig'de mücadele etmesi gerektiğini söyledi. Boluspor Başkanı Emin Semercioğlu, Özak'a 14 numaralı Boluspor forması, atkı ve şapka hediye etti. Özak, daha sonra yapımı devam eden Karaçayır Amatör Spor Evi hakkında bilgiler alıp Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Bolu İl Temsilciliğini ziyaret etti.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özak, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın Beşiktaş Kulübü'nün yapacağı yeni stadyuma onay vermemesini değerlendirerek, " Türkiye'deki bütün statları iyileştirerek çağdaş hale getirmek istiyoruz. İstanbul'a Galatasaray'a yaptık, şu anda Batman, Hatay, Gaziantep, Eskişehir, Bursa, Konya ve Ankara'da stat yapılacak. Çalışmalar devam ediyor. Beşiktaş stadında farklılık var. Aynı yerde yapmak istiyorlar. Oraya Anıtlar Kurulu karar verecek. Karara göre Beşiktaş Kulübü büyütüp yapacak. Sayın bakanın beyanatlarını okudum. Anıtlar Kurulu'ndan çıkacak olan karara göre izin verilip verilmeyeceğini söylemiş. Beşiktaş orada değil de başka bir yerde stat isteseydi belki olabilirdi. Ama Beşiktaş illa ki orada isteyince Anıtlar Kurulu karar verecek" dedi.

Özak, bir gazetecinin "Son günlerde yaşanan hakem hataları tartışma yaratıyor. Neler söyleyeceksiniz" sorusunu şöyle cevapladı:

"Futbolla az ilgileniyorum. Futbol Federasyonu özerk. Hakem hataları her zaman olmuştur olacaktır. Kulüplerin kazancı olmuştur ya da kaybı olmuştur. Topluma gerginlik yaratmayacak ifadeler kullanmak lazım. Trabzonspor bir demeç vermiştir daha sonra Fenerbahçe vermiştir. Bunları kapatmak ve yola devam etmek lazım. Her sezonda olmuştur, olacaktır. Hakem anında karar veriyor. Biz televizyonda izlerken zor karar veriyoruz. Kasıt olmasın yeter. Ve çifte standart olmasın. Bu konuda federasyona ve kulüplere önemli görevler düşüyor. Biz adil ve hak edenin kazanacağı bir lig istiyoruz"

Bir gazetecinin "Protokol tribünlerinde yaşanan kavgalar için önlemleriniz olacak mı?" sorusunu Özak, "Kavgayı kimse tasvip etmiyor. Protokol tribünleri ile ilgili olarak bize çok eleştiriler var. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün protokol tribününün kulüplere verilmesini istiyorlar. İçeriye girecek olan kişiler aynı kişiler olduktan sonra Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'nde ya da kulüplerde olması fark etmez. Arkadaşların burayı küfür etme yeri, kavga, şiddet, patırtı ve düzensizlik yapma yeri olarak görmemeleri lazım. Dünyada sahalarda bağırma çağırma var ama asgariye indirmek lazım. Bununla ilgili yasa çıkartıyoruz. Yasayla şiddeti bitirmek mümkün değil. Sokakta şiddet varsa trafikte ve ailede şiddet varsa bunun sahalara gelmesi çok normal. Bundan sonra sahalarda kamera sistemleri ile, gözetim odaları ve elektronik kartlarla bu işi asgariye indireceğiz ve ağır cezalar vereceğiz. Nisan ayında Sporda Şiddet ve Düzensizlik Yasası'nı, Meclis'ten geçireceğiz. Herkesin aklını başına toplayıp şiddetten uzak durması lazım. Gençlere ve tribünlere gelen bayanlara herkesin örnek olası lazım" diye yanıtladı.

Özak daha sonra Murat Canbaş Cimnastik Salonu'na giderek sporcularla sohbet etti. Özak, minik cimnastikçilerin yaptıkları gösteriyi izledikten sonra Bolu Atatürk Stadyumu'nda incelemelerde bulundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Devlet Bakanı Faruk Özak: 'Yasayla Şiddeti Bitirmek Mümkün Değil' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement