Didim'den Komşu Adalara Feribot Seferi - Son Dakika
Güncel

Didim'den Komşu Adalara Feribot Seferi

Didim\'den Komşu Adalara Feribot Seferi

Aydın'ın Didim İlçesi'nden Yunanistan'ın İstanköy (Kos) ve Kilimli (Kalimnos) adalarına, turizm ve ticaret ilişkilerinin güçlendirilmesi, ülke ekonomisine katkı sağlanması için feribot seferi başlatıldı.

08.05.2016 12:41

Aydın'ın Didim İlçesi'nden Yunanistan'ın İstanköy (Kos) ve Kilimli (Kalimnos) adalarına, turizm ve ticaret ilişkilerinin güçlendirilmesi, ülke ekonomisine katkı sağlanması için feribot seferi başlatıldı.

Didim'de faaliyet gösteren seyahat acentası Felicia Travel, İstanköy feribot seferlerinin başlatılması amacıyla bir tur düzenledi. Komşu adalara düzenlenen bu ilk sefere Didim Kaymakamı İskender Yönden, Didim Garnizon Komutanı Yarbay Çetin Gülseven, Didim Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Dede, Didim İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gürkan Kabakçı, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali İhsan Kubaliç, Didim Ticaret Odası Meclis Başkanı Hilmi Yıldırım, AK Parti Didim İlçe Başkanı Cenk Ünlü, Didim Devlet Hastanesi Başhekimi Veysel Kılıç, işadamı Yunus Emre Kaya ve turizmcilerden oluşan 70 kişilik bir grup katıldı.

Didim heyeti, ilk olarak İstanköy Adası'na geçti. İstanköy ziyaretinin ardından 1 saatlik yolculukla heyetin ikinci adresi Türkiye'nin batı kıyısında bulunan on iki adanın bir parçası olan ve süngercilik sanayisiyle ünlü Kalimnos Adası oldu. Türk heyetini burada, Kilimli Belediye Başkan Yardımcısı Mikes Riges ve Kilimli eski Belediye Başkanı George Roussos karşıladı. Didim Kaymakamı İskender Yönden, ziyaretteki konuşmasında sadece İstanköy ve Kilimli değil, Yunanistan'ın diğer adalarıyla da Didim'den karşılıklı sefer koymak istediklerini belirterek, "Kardeşliği daha çok geliştirmeyi, buranın halkını Didim'de ağırlamayı, karşılıklı gidiş gelişleri, turizmi ve ticareti arttırmayı çok istiyoruz" dedi.

'DİDİM İLE KALYMNOS, KARDEŞ BELEDİYE OLABİLİR'

Kilimli Belediye Başkan Yardımcısı Mikes Riges ise Didim ile aralarındaki ilişkilerin iyileşmesi için ellerinden gelen kolaylığı sağlayacaklarını söyledi. Daha evvel Bodrum Turgutreis'ten karşılıklı feribot seferlerinin başladığını ancak bunun daha sonra sona erdiğini belirten Riges, Didim ile ilişkileri daha çok güçlendirmek istediklerini kayddetti. Riges, "Didim heyetinin Kalimnos'a gelmeleri, bizleri çok sevindirdi. Didim, Leros ile kardeş belediye oldu. Aynı şekilde Kalimnos ile de kardeş belediye olabilir. Biz bundan da mutluluk duyarız."

'PSERİMOS ADASI DA ZİYARET EDİLDİ'

Didim Kaymakamı İskender Yönden, konuşmaların ardından Kalymnos Belediye Başkan Yardımcısı Mikes Riges'e günün anısına bir şilt verdi. Süngercilik sanayisiyle ünlü Kilimli'deki işyerlerini gezen Didim heyeti, ardından mini tren ile şehir turu yaptı.

Dönüş yolculuğunda ise Bodrum yarımadasının batı ucundaki Turgutreis'in 6 deniz mili güneybatısında, İstanköy (Kos) ile Kilimli (Kalymnos) adaları arasında bulunan yaklaşık 130 kişilik nüfusa sahip Pserimos Adası da ziyaret edildi. Sahilde yanyana birkaç taverna ve küçük bir kilisenin bulunduğu Pserimos Adası'nda bir süre vakit geçiren heyet, daha sonra Didim'e döndü.

- Yunanistan

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Didim'den Komşu Adalara Feribot Seferi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement