Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Sinirlioğlu Rusya'ya Gitti - Son Dakika
Güncel

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Sinirlioğlu Rusya'ya Gitti

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Sinirlioğlu Rusya\'ya Gitti

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Ortadoğu ve Suriye konularının ele alınacağı görüşmelerde bulunmak üzere Rusya'ya gitti.

08.01.2013 18:14

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Ortadoğu ve Suriye konularının ele alınacağı görüşmelerde bulunmak üzere Rusya'ya gitti.

Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Sinirlioğlu'nun düzenli siyasi istişareler kapsamında Rus üst düzey yetkililerle bir araya geleceğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada ise, "Sayın Müsteşarımız, Rusya Federasyonu Devlet Başkanının Orta Doğu Özel Temsilcisi ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Mikhail Bogdanov'un daveti üzerine, başta Suriye'deki durum olmak üzere bölgesel gelişmeleri ele almak amacıyla 9-10 Ocak 2013 tarihlerinde Moskova'yı ziyaret edecektir. Söz konusu ziyaret, Bogdanov ile 22 Kasım 2012 tarihinde Ankara'da yapılan istişarelerin devamı niteliğini taşımaktadır" denildi.

Üst düzey bir Dışişleri yetkilisi, geçen hafta "Suriye konusunda Rusya'ya somut önerileri olacağını" açıklamıştı.

-ABD'ye de gidecek-

Edinilen bilgiye göre, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Sinirlioğlu, Rusya'daki görüşmelerinin ardından gelecek hafta da ABD'ye gidecek.

Sinirlioğlu, Ortadoğu konularının ele alınacağı düzenli siyasi istişareler kapsamında ABD'li yetkililerle bir araya gelecek.

Muhabir: Tuğrul Çam

Yayıncı: Yusuf Kaya - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Sinirlioğlu Rusya'ya Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement