Diyarbakır Şehitlere Hüzünlü Tören - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır Şehitlere Hüzünlü Tören

Diyarbakır Şehitlere Hüzünlü Tören

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi kırsal keseminde PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen 13 asker, Diyarbakır 7'inci Kolordu Komutanlığı'nda düzenlenen hüzünlü törenle memleketlerine uğurlandı.

15.07.2011 16:30

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde geçen cumartesi günü kaçırılan 2 asker ve 1 sağlık görevlisinin kurtarılması için başlatılan operasyon kapsamında, dün Silvan İlçesi'nin Dolapdere ve Kulp İlçesi'nin Küplü köyleri arasında arama tarama faaliyetinde bulunan Silvan 4'üncü Taktik Jandarma Komando Alay Komutanlığı bağlı bir birlik, Reşan Deresi Mevkii'ne dün yemek molası verdi. Bu sırade çevrede pusu kuran teröristler, birliğe el bombası, uzun namlulu silahlarla saldırdı.

Atılan el bombası nedeniyle yangın da çıkan saldırıda, uzman çavuş Gökhan Yıldırım, jandarma uzman çavuş Mustafa Güney, jandarma uzman onbaşı Fahrettin Aksu, jandarma komando çavuş Mehmet Kaz, jandarma komando çavuş Emrah Eker, jandarma komando çavuş Necmettin Torun, jandarma komando çavuş Ufuk Başarı, jandarma komando çavuş Noyan Aydın, jandarma komando onbabaşı Aykut Delimehmetoğlu, jandarma komando erler,

Barış Çiçekdağı, Vefa Çelik, Ethem Okkay, Gökhan Kaplan, şehit düştü. Saldırıda jandarma uzman onbaşı Regaip Özdemir, jandarma uzman onbaşı Erdem Yıldız, jandarma uzman çavuş Abdulvahap Turan, jandarma uzman çavuş Ahmet Önder, jandarma uzman onbaşı Aşkın Özel, jandarma komando erler Ahmet Eroğlu ve Faruk Kılıç yaralandı.

Helikopterle Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan durumları ağır olan Regaip Özdemir ile Erdem Yıldız, GATA'ya sevkedilirken, diğer yaralıların tedavisine Diyarbakır Asker Hastanesi'nde devam ediliyor.

Diyarbakır 7'inci Kolordu Komutanlığı'nda bugün saat 13. 30'da 13 şehit için uğurlama töreni düzenlendi. Törene Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel, Diyarbakır 7'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Zeki Çolak, bölgedeki üst düzey komutanlar, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ile askeri erkan ve bazı şehitlerin yakınları katıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, törene çelenk gönderdi. Törende şehit yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Diyarbakır Bölge Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu, yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Hazro Jandarma Komlutanlığı'na saldırıda bulunan bölücü terör örgütünü takip etmek maksadıyla 14 Temmuz'da Silvan 4'üncü Taktik Jandarma Alay Komutanlığı birliklerince Silvan'ın Dolapdere kırsalında icra edilen operasyonda bir grup bölücü terör örgütü mensubuyla temas sağlanmıştır. Çıkan çatışmada Silvan 4'üncü Taktik Jandarma Komando Alay Komutanlığı'nda görevli 13 personelimiz şehit olmuştur.

Onlar miletimizin birlik ve beraberliği vatanın bölünmez bütünlüğü için verdiğimiz binlerce şehidimizin saflarına katılmak üzere aramızdan ayrılıyor: Bu ayrılış sadece bedenen bir ayrılıştır. Al kanlarının rengini bayrağın veren vatan toprağını karış karış kanıyla Türk miletinin kalbinde yaşıyacaktır. Bu kahramanlar aramızdan hiç ayrılmadılar, ayrılmayacaklardır. Daha düne kadar silah arkadaşımız olan bu şehitlerimiz daime kalbimizde yaşayacak.

Yolumuz aydınlatan rehber olmaya devam edeceklerdir. Bugün uğurladığımız şu şanlı vatan evlatları gibi bizlerde şehit olmaya seve seve hazırız. Şu husus asla unutulmamalıdır. Türkiye Cumhuriyeti'ni zayıf düşürme ve ülke topraklarını bölme düşüncesinde olanlar asla emellerine nail olamayacaktır. Bu hainlerin takipleri ve etkisiz hale getirilmeleri için her zamankinden daha fazla azim ve kararlıkla çalışacağımız çok iyi bilinmelidir"

Konuşmanın ardından dualar okundu. Daha sonra 13 şehidin cenazesi ambulanslara konularak Diyarbakır Havaalanı'na götürüldü. Şehitler buradan toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır Şehitlere Hüzünlü Tören - Son Dakika


Advertisement