Doğu'nun Mutlu Yüzü - Son Dakika
Güncel

Doğu'nun Mutlu Yüzü

Doğu\'nun Mutlu Yüzü

Diyarbakır, Mardin ve Şırnak'ın bazı ilçelerinde 3 aydan bu yana süren sokağa çıkma yasağı ile çatışmalı ortam devam ederken Bingöl'de, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle Bingöl Belediyesi'nin düzenlediği kayak etkinliğine katılanlar, doyasıya eğlendi.

07.03.2016 11:20

Diyarbakır, Mardin ve Şırnak'ın bazı ilçelerinde 3 aydan bu yana süren sokağa çıkma yasağı ile çatışmalı ortam devam ederken Bingöl'de, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle Bingöl Belediyesi'nin düzenlediği kayak etkinliğine katılanlar, doyasıya eğlendi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 28 Şubat'ta açılışını yaptığı Hesarek Kayak Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe katılanlar, naylon, leğen ve kızakla, Mart ayında kayak yapmanın keyfini yaşadı. Belediyenin tahsis ettiği araçlarla kayak tesislerine taşınanlara, ücretsiz leğen ve kızak dağıtıldı. Kayak tesisleri olanaklarından ücretsiz yararlandırılan bazı kişiler naylon ve leğenlerle kaymayı tercih etti.

'Kültürümüzü yaşayalım yaşatalım programı' adı verilen SODES Projesi kapsamında kış mevsiminde de leğen ve kızakla kayma keyfini yaşayan çocuklardan Furkan Yüksel, "Haserek Kayak Tesisleri'nin açılışı kısa süre önce yapıldı. Ortam güzel. SODES Projesi adı altında geldik. Çok eğleniyoruz, mutluyuz" dedi.

Leğenle kayak yapmanın keyfini yaşayan Yusuf Bürkek ise, "Bingöl Haserek kayak tesisleri çok güzel. Burada ayrıca kayak ve yemek dağıtımı yaptılar. Çok mutluyuz leğenlerle kayıyoruz çok eğleniyoruz" diye konuştu.

Belediye Başkanı Yücel Barakazi, kendi eliyle ızgarada pişirdiği sucukları, etkinliğe katılanlara ikram etti. Daha sonra müzik eşliğinde halay çekenler, mutlu bir pazar geçirerek akşam saatlerinde evlerine döndü.

- Bingöl

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Doğu'nun Mutlu Yüzü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement