En Medyatik 18 Bursa Adayı - Son Dakika
Güncel

En Medyatik 18 Bursa Adayı

En Medyatik 18 Bursa Adayı

Haziran' da Yapılacak Genel Seçimlere Doğru Adım Adım Yol Alırken, Siyasi Partilerin Hareketlenen İletişim Çalışmaları Türkiye Ve Bursa Basını' Na Ne Şekilde Yansımakta?

06.05.2011 01:31  Güncelleme: 01:34

Bursa Medya Takip' in (BMT), seçim faaliyetlerini hızla sürdüren milletvekili adayları içerisinde medyada en çok yer alan isimleri tespit ettiği araştırması tamamlandı. Ulusal ve yerel gazeteler ile Bursa Yerel TV' lerinde yayınlanan haberlerin incelenmesi yoluyla hazırlanan rapora göre, medyanın en çok konuştuğu adaylar arasında sürpriz isimler de yer almakta.

Bülent Arınç Siyasetin Nabzını Yükseltti…

Bursa'dan AK Parti 1. Sıra Milletvekili Adayı olan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa siyaset gündemine bir anda hareketlilik kazandırdı. Ülke genelindeki siyasi açıklamaları ve İl Başkanlığı ile sürdürdüğü yoğun seçim çalışmaları ile adından sıkça söz ettiren Arınç, Bursa Medyası' nın yakın markajına girdi. Sadece geçtiğimiz hafta boyunca bile hakkında 338 haber ve yazı bulunan Bülent Arınç'a ait haberlerin %57'lik kısmı Bursa yayınlarında yer aldı.

Chp'ye Tayan Dopingi

BMT'nin aynı araştırmasının sonuçlarına göre; uzun zamandır "siyasi kimlikler" listesinde alt sıralarda yer alan Turhan Tayan, CHP 2. Sıra Milletvekili Adaylığı ile yerel medyada büyük bir çıkış yakalayarak, raporda ikinci sırada yer aldı. Tayan, yaptığı sıcak temaslar nedeniyle basında sıkça yansıma buldu. Adaylığı sürpriz olarak adlandırılan Tayan, geçtiğimiz hafta boyunca 89 habere konu olarak, 20 gazete sayfasını dolduracak kadar yazılı basında yer aldı.

Büyükataman Hız Kesmiyor

Araştırma verilerine göre; basında en çok ilgi gören bir diğer isim ise MHP 1. Sıra Milletvekili Adayı İsmet Büyükataman oldu. Ülke genelindeki birçok konudaki eleştirileri ile adından sıkça söz ettiren Büyükataman, geçtiğimiz hafta 70 habere konu edildi.

Listedeki Süpriz İsimler

Medyada haberi en çok yayınlanan milletvekili adayları sıralamasında CHP 10. Sıra Adayı Sevil Pamirol, AK Parti 18. Sıra adayı Mahmut Turunç ve Ak Parti 16. Sıra adayı Ayşe Hacıoğlu listede yer alan sürpriz isimler oldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel En Medyatik 18 Bursa Adayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement