Engin Özkoç: "21 Yıldan Beri Bu Bütçeyi Yapıyoruz' Diye Övünüyorsunuz. Suriye'deki Esad 35 Yıldan Beri, Mısır'da Mübarek 40 Yıldan Beri Yapıyor. - Son Dakika
Güncel

Engin Özkoç: "21 Yıldan Beri Bu Bütçeyi Yapıyoruz' Diye Övünüyorsunuz. Suriye'deki Esad 35 Yıldan Beri, Mısır'da Mübarek 40 Yıldan Beri Yapıyor.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, TBMM Genel Kurulu’nda; “21 yıldan beri bu bütçeyi yapıyoruz’ diye övünüyorsunuz. Suriye’deki Esad, 35 yıldan beri yapıyor. Mısır’da Mübarek, 40 yıldan beri yapıyor. Bu sizin seçimle ilgili övünebileceğiniz bir şey değil ki… Demokrasi ile övünmeniz gerekir, özgürlüklerle övünmeniz gerekir, adalet ile övünmeniz gerekir” dedi.

12.12.2022 16:09  Güncelleme: 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, TBMM Genel Kurulu'nda; "21 yıldan beri bu bütçeyi yapıyoruz' diye övünüyorsunuz. Suriye'deki Esad, 35 yıldan beri yapıyor. Mısır'da Mübarek, 40 yıldan beri yapıyor. Bu sizin seçimle ilgili övünebileceğiniz bir şey değil ki… Demokrasi ile övünmeniz gerekir, özgürlüklerle övünmeniz gerekir, adalet ile övünmeniz gerekir" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı 2021 Yılı Kesin Hesap Kanun Teklifi ve 2023 Yılı Bütçe Kanun Teklifi görüşülüyor.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Antalya'daki selden etkilenen yurttaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, AKP'nin bütçeye ilişkin savunmalarını eleştirdi. Özkoç, şunları söyledi:

"Adalet ve Kalkınma Partisi sözcülerinin konuşmalarını dikkatle dinledik. 2023'ü hedef koydunuz. '21 yıldan beri bu bütçeyi yapıyoruz' diye övünüyorsunuz. Suriye'deki Esad, 35 yıldan beri yapıyor. Mısır'da Mübarek, 40 yıldan beri yapıyor. Bu sizin seçimle ilgili övünebileceğiniz bir şey değil ki… Demokrasi ile övünmeniz gerekir, özgürlüklerle övünmeniz gerekir, adalet ile övünmeniz gerekir.

Dış ticaret açığını azaltacağız demişsiniz, azaltamamışsınız. Nasıl böyle, 'azalttık' falan filan diyorsunuz. Cari işlemler fazla verecekti, vermemiş. Merkez Bankası'nda, şu anda eksi 40 milyar dolar açığınız var. Merkez Bankası'nın rezervleri artacaktı, artmamış; eksiye düşmüş. Ekonomide dolarizasyon azalacaktı, olmamış. Enflasyon düşecekti, düşürememişsiniz. İşsizlik azalacaktı, azalmamış. Ama nasıl bunları söylüyorsunuz, ben anlamıyorum.

Ne demiş Peygamberimiz? Çin'de dahi olsa gidin orada bulun, bilimi. Bilim için, teknoloji için dünyada, her yerde Türkiye'nin eşit rekabet koşulları içerisinde mücadele etmesi için gerektiği şekilde herkes ile görüşürüz.

Ama biz dün Mısır'daki Sisi'ye, 'vatan haini' deyip, Rabia işareti yapıp, gidip aynı elle onun elini sıkmayız. Biz Birleşik Arap Emirlikleri'nin 'katli vaciptir' dedikten, bu adamın yaptıklarını bildikten sonra, buradaki kalkışmaya neden olduğunu bildikten sonra; para için gidip onun elini sıkmayız. Siz kendinizi bizimle karşılaştırmayın arkadaşlar."

Engin Özkoç: "21 Yıldan Beri Bu Bütçeyi Yapıyoruz\' Diye Övünüyorsunuz. Suriye\'deki Esad 35 Yıldan Beri, Mısır\'da Mübarek 40 Yıldan Beri Yapıyor.
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Engin Özkoç: '21 Yıldan Beri Bu Bütçeyi Yapıyoruz' Diye Övünüyorsunuz. Suriye'deki Esad 35 Yıldan Beri, Mısır'da Mübarek 40 Yıldan Beri Yapıyor. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement