Eski Tarsus Baklavası Yeniden Yaygınlaşacak - Son Dakika
Güncel

Eski Tarsus Baklavası Yeniden Yaygınlaşacak

Eski Tarsus Baklavası Yeniden Yaygınlaşacak

Tarsus'un 1960'lı yıllardaki baklavasının yeniden yaygınlaşması ve coğrafi işaret alınması çalışması başlatıldı.

07.05.2018 17:19

Tarsus'un 1960'lı yıllardaki baklavasının yeniden yaygınlaşması ve coğrafi işaret alınması çalışması başlatıldı.

Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü'nde düzenlenen etkinlikte, baklava ustası Türker Sarı ve Yunus Sulhan, merkez aşçılık kursu eğitmeni Seyran Davarcı ve öğrencileri huzurunda 1960'lı yıllarda yaygın olarak yapılan baklavadan cevizli ve kaymaklı olmak üzere iki tepsi hazırladı.

HEM Müdürü Mehmet Gürsoy, Tarsus'ta unutulmaya yüz tutmuş, yöresel gıdaların tekrar gün yüzüne çıkması için bir çaba sarf ettiklerini belirtti.

Bu kapsamda eski Tarsus baklavasını yeniden ortaya çıkarıp yaygınlaştırmak istediklerini ifade eden Gürsoy, "Tarsus'ta unutulmuş kendine özgü Tarsus baklavalarını gün yüzüne çıkartıp, coğrafi işaretini almak en büyük amacımızdır. Kursiyerlerimize de bu baklavanın nasıl yapıldığını Türker ustamız yerinde göstererek ilerde de coğrafi işaretini almak istiyoruz." dedi.

Tarsus baklavası hakkında bilgi veren Sarı da "Tarsus baklavasının özelliklerinin en başında hamuruna yumurta konulmaması gelmektedir. Baklava hazırlandıktan sonra simitçi fırınında 1 saat pişmesi gerek. Yağı sade yağ olmalı ve en önemlisi cevizidir. Tarsus baklavası dendiği zaman akla ceviz gelir. Babadan, dededen biz böyle gördük." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eski Tarsus Baklavası Yeniden Yaygınlaşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement