Eskişehir İftar Saati: 13 Mayıs Pazartesi İftar Saatleri (2019 Ramazan İmsakiyesi) - Son Dakika
Güncel

Eskişehir İftar Saati: 13 Mayıs Pazartesi İftar Saatleri (2019 Ramazan İmsakiyesi)

Eskişehir İftar Saati: 13 Mayıs Pazartesi İftar Saatleri (2019 Ramazan İmsakiyesi)

Tüm İslam aleminin oruç tutacağı on bir ayın sultanı Ramazan ayı geldi. Medeniyet şehri Eskişehir de orucunu açmak için Eskişehir iftar saatlerini merak ediyor. Peki, Eskişehir 13 Mayıs iftar saati 2019 kaçta? Diyanet imsakiye takvimine göre Eskişehir iftar vakti ve daha fazlası haberimizde…

13.05.2019 10:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yardımlaşmanın ve kardeşliğin simgesi, bereket ayı Ramazan'da en çok merak edilen konu iftar ve imsak vakitleri oldu. Ramazan ayında oruç tutan Eskişehir, 'Eskişehir iftar saati kaçta?' konusunu araştırıyor. Eskişehir iftar vakti 2019, 13 Mayıs Eskişehir iftar saati kaçta?

ESKİŞEHİR 13 MAYIS İFTAR SAATİ

İmsak vakti (sahur vakti) ile başlayan oruç ibadeti, iftar vaktiyle birlikte sonlanır. Yoksulun durumunu anlamak amacıyla İslam dininde yerine getirilmesi gereken ibadetlerden olan orucun, Eskişehir'de saat kaçta açıldığı araştırılıyor. Eskişehir 13 Mayıs 2019 iftar saati 20.10 şeklinde belirtiliyor.

ORUCU BİLEREK BOZMANIN CEZASI NEDİR?

İslamın şartından olan oruç ibadeti, tüm Müslümanlara farzdır. Zihinsel engeli olmayan blue çağına varmış her bireyin yerine getirmesi gereken orucu bazı durumlarda bozmak ya da hiç tutmamak söz konusu olabiliyor. Yaşlılık veya kronik hastalıklar dolayısıyla tutulamayan her bir gün oruç için fitre miktarı üzerinden fakir fukarayı doyurmak zorunluluğu bulunuyor. Sağlıklı bireylerin ise oruç tutarken gün içerisinde iftar saati gelmeden oruçlarını bozmaları durumunda bozdukları gün sayısı 60 gün olarak tutulması gerekir.

Orucu kasten bozmak, Ramazan'ın hürmetine saygısızlık ve büyük günahtır. Hz. Peygamber (s.a.s), orucunu bu şekilde bozanların keffâret ile yükümlü olacaklarını belirtmiştir. Oruç keffâreti, iki kamerî ay veya 60 gün ara vermeksizin oruç tutmaktır. Buna da gücü yetmeyen kişi, 60 fakiri bir gün ya da bir fakiri 60 gün doyurur. Bu keffâretin yanında ayrıca, tövbe edilmesi ve bozulan orucun da kazası gerekir.

ORUCU BOZAN HALLER

* Bilerek yiyip içmek.

* Cinsel ilişkiye girmek.

* Ramazanda, kaza gerektiren bir şey yaparak orucunu bozanın, aynı ramazanın başka gününde de bu şeyi, "nasıl olsa kefaret gerektirmiyor" diye kasten yine yapması.

* Sigara içmek.

* Gıybet, sürme çekmek ve kan aldırmak gibi, orucu bozmadığı iyi bilinen şeyden sonra, oruç bozuldu sanarak, yiyip içmek.

Son Dakika Güncel Eskişehir İftar Saati: 13 Mayıs Pazartesi İftar Saatleri (2019 Ramazan İmsakiyesi) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement