Filistin Devlet Başkanı Abbas Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Filistin Devlet Başkanı Abbas Açıklaması

Filistin Devlet Başkanı Abbas Açıklaması

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman'ı "sorumsuz" ve "sözüne saygı duyulmayan" bir kişilik olarak nitelendirdi.

06.09.2012 20:56

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman'ı "sorumsuz" ve "sözüne saygı duyulmayan" bir kişilik olarak nitelendirdi.

Mahmud Abas, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile yaptığı görüşmenin ardından Kahire'deki cumhurbaşkanlığı sarayında Mısır Dışişleri Bakanı Kamil Amr ile basın toplantısı düzenledi.

Liberman'ın, Abbas'ın görevden alınması çağrısı ve Filistin Hükümeti'ne yönelttiği yolsuzluk suçlamaları hakkındaki sorular üzerine Abbas, "Biz işgal altında bir devletiz. İsrail bana istediğini yapabilir hiçbir şeyden korkmuyorum. Liberman, sorumsuz bir politikacı, devlet adamı ve sözüne saygı duyulan bir kişilik değil" yanıtını verdi.

Filistin'in, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na, üyelik talebini sunma kararı hakkında bu ay sonuna kadar birçok ülkeyle görüşeceklerini belirten Abbas,

"Çeşitli konularda özellikle Birleşmiş Milletler'e üyelik talebi konusunda Mısırlı kardeşlerimizle tek bir tutum sergilemek için görüşmelere devam ediyoruz" dedi.

Abbas, "Biz 1967 sınırlarına göre İsrail'i tanıyoruz, İsrail'in de bizi tanıması gerekir. Eğer müzakere masasına oturmak istiyorlarsa öncelikle iki devlet fikrini kabul etmeli ve yerleşim politikalarını durdurmalı" ifadesini kullandı.

Abbas ayrıca, Mursi ile Filistin'deki gıda maddelerindeki yetersizlik ve fiyatlardaki artışının ülkedeki yansımaları hakkında görüştüklerini belirtti.

Mursi'nin geçen ayın sonunda İran'a yaptığı ziyareti "başarılı" olarak nitelendiren Abbas, hiçbir ülkenin İran ile ilişkilerini normalleştirmesine karşı olmadıklarını söyledi.

Öte yandan, Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Kamil Amr, Mısır Cumhurbaşkanı Mursi'nin Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a Filistin'in BM üyelik talebi başta olmak üzere her konuda Batı Şeria ve Gazze yönetimine olan desteğinin süreceğini bildirdiğini söyledi.

Muhabir: Hamis Abdurabbih - Safiye Karabacak/ İbrahim Kılıç

Yayıncı: Tarkan Demir - KAHİRE

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Filistin Devlet Başkanı Abbas Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement