Hakkari'den Açlık Grevine Destek - Son Dakika
Güncel

Hakkari'den Açlık Grevine Destek

Hakkari\'den Açlık Grevine Destek

Hakkari'de,Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde bulunan siyasi tutuklu ve hükümlülerin açlık grevine destek için basın açıklaması yaptı.

24.04.2013 16:06  Güncelleme: 09:54

Hakkari'de 42 sivil toplum kuruluşunun içinde yer aldığı Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde bulunan siyasi tutuklu ve hükümlülerin 31 günlür sürdürdükleri açlık grevine destek için basın açıklaması yaptı.

Belediye binası önünde toplanan Hakkari Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri adına açıklamayı, İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şubesi Başkanı İsmail Akbulut yaptı. Akbulut, Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde bulunan 21 siyasi tutuklu ve hükümlünün 25 Mart 2013 günü başlattığı süresiz ve dönüşümsüz açlık grevinin 31'inci gününe girdiğini söyledi. Açlık grevcilerinin temel istemlerinin cezaevi koşullarının iyileştirilmesi gibi haklı talepler olduğunu belirten Akbulut, barış süreci devam ederken hükümetin cezaevlerinde bulunan siyasilerin yaşam koşullarını iyileştirmesi ve baskıcı politikalarından bir an önce vazgeçmesi gerektiğini belirterek şöyle konuştu:

"Öncelikle Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde uygulanan baskılara son verilmesi gerekmektedir. Aynı zamanda ülkemizdeki tüm cezaevlerinde ve özellikle İmralı Kapalı Cezaevi'nde halen devam eden tecridin barış iklimine uygun olmadığı bilinmektedir. İnsan hakları savunucuları ile demokrasi ve özgürlükten yana olanlar, hiçbir zaman açlık grevlerinin ölüm orucuna dönüşmesini istemez. Tüm yetkililerin açlık grevi eylemine başvuran mahpusların başta sağlık hakkı olmak üzere, yaşam haklarının korunması için gerekli duyarlılığı göstermesi gerekmektedir. Bu bakımdan açlık grevcilerinin de kendi sağlıklarını korumak için başta B1 vitamini olmak üzere gerekli tıbbi tedbirleri almaları gerektiğini belirtmek isteriz. Ayrıca Adalet ve Sağlık bakanlıklarının Kasım 1991'de 43'üncü Dünya Tıp Kongresi tarafından Malta'da kabul edilen Malta Bildirgesi'ne uygun olarak davranmaları gerektiğini de hatırlatmak isteriz."

144 KİŞİ ÖLDÜ

Akbulut, 1980 yılından bu yana Türkiye cezaevlerinde 144 kişinin açlık grevleri ve ölüm oruçları nedeni ile yaşamını yitirdiğini de hatırlatarak, "Bu kadar ağır bir sürecin yaşandığı Türkiye'de yeni ölümlerin yaşanmaması için Adalet Bakanlığını sorumlu davranmaya ve süreci zorlaştırmamaya davet ediyoruz. Mahpuslara zorla müdahale edilerek tek kişilik hücrelere atılması ve bilinçsizce yapılacak tıbbi müdahaleler, sorunları daha da ağırlaştıracaktır. Dolayısıyla sorun diyalog ve müzakere yöntemi ile çözülmelidir. Bunun için de başta sivil toplum örgütleri olmak üzere duyarlı kişilerin arabuluculuğuna gerekirse başvurulmalıdır" dedi.

Basın açıklamasına Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, BDP İl Başkanı Rahmi Kurt ve STK temsilcileri katıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari'den Açlık Grevine Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement