Hayvansal Üretim Yüksekokulu 2013'te Açılıyor - Son Dakika
Güncel

Hayvansal Üretim Yüksekokulu 2013'te Açılıyor

Hayvansal Üretim Yüksekokulu 2013\'te Açılıyor

Türkiye'de bir ilk olacak Hayvansal Üretim Yüksekokulu 2013-2014 Eğitim Öğretim döneminde hizmet verecek.

13.11.2012 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrılı İşadamı Celal Oruç tarafından Eleşkirt İlçesinde yaptırılan ve Türkiye'de bir ilk olacak Hayvansal Üretim Yüksekokulu 2013-2014 Eğitim Öğretim döneminde hizmet verecek.

Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, Belediye Başkanı Hasan Arslan, İ.Ç. Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, İşadamı Celal Oruç, Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ile birlikte inşaatı devam eden yüksekokulunda incelemelerde bulundu.

İşadamı Celal Oruç'a eğitime vermiş olduğu katkıdan dolayı teşekkür eden Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, " Hollanda'da yaşayan bir iş adamımız kendi doğup büyüdüğü yere böyle önemli bir yatırımda bulunuyor. Biz kendisine bütün Ağrılılar adına teşekkür ediyoruz. inşallah bundan sonraki süreçte de bu tür yatırımların devamı gelir" şeklinde konuştu.

Ağrı'da büyük bir çoğunluğun hayvancılık ve çiftçilikle uğraştığını belirten Vali Tekinarslan, "bölgenin ilgi alanına yönelik bir yüksekokulun açılması ve bunun Türkiye'de ilk olması sevindiricidir. İnşallah Ağrı'ya önemli katkıları olacaktır" dedi.

Eğitime yönelik yatırımlarına devam edeceğini kaydeden Ağrılı İşadamı Celal Oruç ise, "öncelikle yüksekokulumuzun hizmete girmesini bekliyoruz. İnşaatımız Selçuklu mimarisi model alınarak yapıldı. Özellikle bunu yaptık. Çünkü bizim tarihimiz, bizim geçmişimiz bu tür eserlerle, yapılarla dolu. Biz de bu ruha uygun olarak bir bina yaptık ki; öğrenciler okudukları yerde daha farklı bir atmosferde eğitimlerini görsünler. Bundan sonra da eğitim konusunda hem ilimizde hem de ülkemizde yatırımlarımız devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Yüksekokulun 1050 kapasiteli olduğunu kaydeden İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan da, 2013-2014 eğitim öğretim döneminde faaliyete geçecek yüksek okula ilk etapta 750 öğrenci almayı planladıklarını belirtti.

Aslan, Üniversite olarak Ağrı'nın ihtiyaçlarına göre ve Türkiye'de henüz açılmamış ama ihtiyaç duyulan bölümlerin açılmasına önem verdiklerini sözlerine ekledi.

Yapılan incelemelerden sonra protokol üyeleri yemekte bir araya geldi. Vali Tekinarslan ve beraberindekiler daha sonra İşadamı Celal Oruç tarafından Yücekapı Beldesi'nde yaptırılan camide incelemelerde bulundular.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hayvansal Üretim Yüksekokulu 2013'te Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement