HDP Adayı Fırat Muhtarlara Seslendi - Son Dakika
Güncel

HDP Adayı Fırat Muhtarlara Seslendi

HDP Adayı Fırat Muhtarlara Seslendi

Partisinin Şanlıurfa'daki programına katılan HDP Mersin Milletvekili Adayı Dengir Mir Mehmet Fırat, muhtarlarla buluştu.

04.06.2015 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Adayı Osman Baydemir ve Mersin Milletvekili Adayı Dengir Mir Mehmet Fırat, Haliliye ilçesindeki muhtarlarla bir araya geldi.

Burada bir konuşma yapan Fırat, "AKP'yi kurarken birbirimize temiz olma sözü vermiştik" dedi.

HDP'nin Haliliye ilçesindeki muhtarlarla yaptığı toplantıda konuşan Mersin Milletvekili Adayı ve AK Parti kurucularından Dengir Mir Mehmet Fırat, 2008 yılında AKP'nin bir merkez yürütme kurulu toplantısı esnasında AK Parti kurucusu şimdiki Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile fikir ayrılığına düştüğünü ve bunun üzerine de gönüllü olarak siyaseti bıraktığını söyledi.

"Fikir ayrılığımızın asgari müştereklerde birleştirilemeyecek kadar birbirine zıt olmasını görmem üzerine üzerime düşen vazifeyi yaptım. Ve iktidar partisinin bütün nimetlerini bir tarafa bırakarak o görevlerden ayrıldım" diyen Fırat, şunları söyledi; "2008 yılında sayın başbakanla yapmış olduğumuz tartışmada o güne kadar aldatılmış olduğumuzu, çünkü başta birbirimize namus sözü vererek üstünde anlaştığımız prensiplerden çark ettiğini görünce inanın ki siyasetten nefret ederek ayrıldım. Ancak şunu gördüm ki, devletin bütün kurum ve kuruluşları iktidar partisinin işgali altına girmeye başladı. Valiler il başkanlığı, kaymakamlar ilçe başkanlığı, daire müdürleri de yönetim kurulu üyeliği yapmaya başladılar. Bu, hep karşı çıkılan İsmet Paşa yönetiminin daha ileri düzeyde hayata geçirilmesiydi. Ama ne olduysa, cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra o mütevazı başbakan tevazuyu bırakıp insanlara tepeden bakmaya, hakaret etmeye ve insanların yaşam biçimlerine inançlarına müdahale etmeye başladı."

BAŞKANLIK SİSTEMİ TARTIŞMALARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Türk usulü başkanlık sistemi" olarak tanımladığı sisteme de değinen Fırat, devamla şöyle konuştu; "Türk usulü başkanlık sistemi denilen şey şuydu; bir icra makamında bir başkan bulunacaktı. Ama bu başkan masum olacaktı. Yani yapmış olduğu icraatlardan hiçbir şekilde sorumlu olmayacaktı. Partisi ile ilişkisi kesilmeyecekti. Dolayısıyla kendi partisinin milletvekillerini belirleme hakkına sahip olacaktı. Dolayısıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi yani yasama gücü ile icra gücü tek bir kişiye bağlı olacaktı. Anayasa hukukunda bu sisteme başkanlık sistemi demiyorlar, bu sistemin adı aslında oligarşik bir yapı veya daha anlaşılır bir şekliyle diktatörlüktür."

'URFA CUMHURİYET TARİHİ BOYUNCA YOKSULLAŞTI'

Fırat'ın ardından Urfa sorunlarına değinerek konuşma yapan HDP adayı Osman Baydemir ise bölgenin cumhuriyet tarihi boyunca yoksullaştırılan bir coğrafya olduğuna dikkat çekti. Baydemir ise buluşmada "Bu hükümet döneminde Urfa yıldan yıla geri gitmiştir. Doğum hastanesinde hem doktor, hem alt yapı, hem hemşire eksikliğinden kaynaklı her gün doğum yapan kardeşlerimiz yaşamlarını yitiriyor. Çocuk hastanesinde bir yatakta 3-4 tane 3-4 tane çocuk tedavi ediliyor. 1700 kapasiteli hastanenin temeli bir türlü atılmıyor. Suruç sulama kanalının 4 kez açılışı yapıldı ama halen su verilmedi. Bütün vaatler defalarca ifade edildi. Şimdi sayın başbakan hızlı tren yapacağız diyor. Ölme eşeğim yaz gelsin" ifadelerini kullandı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • yasin: bu partide tam pisliğin içine düştün istesende çıkamasın çünkü bataklığa girdin.canını kurtarsan iyidir . 0 0 Yanıtla

Advertisement