HSYK Yapısında Değişiklik Öngören Teklif - Son Dakika
Güncel

HSYK Yapısında Değişiklik Öngören Teklif

HSYK Yapısında Değişiklik Öngören Teklif

Ankara Barosu Başkanı Aksoy: "HSYK'nın bu şekilde yeniden yapılandırılması ve siyasi iktidara tamamen bağımlı hale getirilmesi hukuk güvenliğini ortadan kaldıracak ve yargıda büyük bir tahribata yol açacaktır"

10.01.2014 14:10

Ankara Barosu Başkanı Sema Aksoy, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK) yapısında değişiklik öngören teklife ilişkin, "HSYK'nın bu şekilde yeniden yapılandırılması ve siyasi iktidara tamamen bağımlı hale getirilmesi hukuk güvenliğini ortadan kaldıracak ve yargıda büyük bir tahribata yol açacaktır" iddiasında bulundu.

Aksoy, yaptığı yazılı açıklamada, hukuk devletinin ve demokrasinin güvencesinin kişiler değil sistem olduğunu belirtti.

"HSYK'nın, teklifte yer alan şekilde yeniden yapılandırılması ve siyasi iktidara tamamen bağımlı hale getirilmesinin hukuk güvenliğini ortadan kaldıracak ve yargıda büyük bir tahribata yol açacaktır" görüşünü savunan Aksoy, teklifin hukuki dayanaktan yoksun olduğunu öne sürdü.

Aksoy, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığının hakimlerin değil vatandaşın teminatı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Teklif, HSYK'nın bağımsız ve tarafsız bir Kurul olmaktan çok Adalet Bakanlığının bir şubesi konumuna düşeceğinin göstergesidir.

İlgilileri, kendi hukukunu yaratmaktan vazgeçip, evrensel ilkeler doğrultusunda ve kuvvetler ayrılığı gereği kendi sınırlarına çekilmesine ve kendi sınırlarını bilmesine çağırıyoruz. Aksi durumda demokrasimiz büyük yara alacak ve kişi özgürlüklerimiz tamamen güvencesiz olacaktır. Ülkemizde yargıya olan güveni ortadan kaldıracak ve ileriye dönük kaos ortamına sebebiyet verecek teklifin gündeme dahi alınmamasını talep ediyoruz." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel HSYK Yapısında Değişiklik Öngören Teklif - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement