İngiliz Başkonsolosluğu'na Düzenlenen Bombalı Saldırıda Ölenler Anıldı - Son Dakika
Güncel

İngiliz Başkonsolosluğu'na Düzenlenen Bombalı Saldırıda Ölenler Anıldı

İngiliz Başkonsolosluğu\'na Düzenlenen Bombalı Saldırıda Ölenler Anıldı

* İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, "11 yıl sonra, bugün hala dünya, en büyük inançlardan biri adına yapılan aşırı uç eylemlerin tehdidi altında.

20.11.2014 13:01

* İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore,

"11 yıl sonra, bugün hala dünya, en büyük inançlardan biri adına yapılan aşırı uç eylemlerin tehdidi altında. Geçen sene, bu saldırının 10'uncu yılında İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague ve Başbakan Davutoğlu bu tehdit ile ilgili ülkelerin mücadelesinin önemini vurguladılar. Bugün de bu kararlılıkta olduğumuzu vurgulamak isterim"

Haber-Kamera: Zeki GÜNAL/İSTANBUL, (DHA)

20 Kasım 2003'te İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosluğu'nu hedef alan terör saldırısında hayatını kaybedenler, saldırının 11'inci yıldönümünde başkonsolosluk binasında düzenlenen törenle anıldı.

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore ve saldırıda yaşamını yitiren Başkonsolos Roger Short'un eşi Victoria Short saldırının gerçekleştiği yere çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulundu.

Saygı duruşunun ardından Büyükelçi Richard Moore basına açıklama yaptı.

Richard Moore "Bugün hem Britanya hem de Türkiye için çok önemli ve aynı zamanda çok hüzün dolu bir gün. Dışişleri Bakanlığı nezdinde Britanya'nın diplomatik bir misyonuna yapılan gelmiş geçmiş en korkunç saldırı olan bu olayla ilgili olarak yakınlarını kaybeden Beyoğlu sakinlerinin ve konsolosluk personelinin yaşadığı şoku ve dehşeti asla unutmayacağız. 11 yıl sonra, bugün hala dünya, en büyük inançlardan biri adına yapılan aşırı uç eylemlerin tehdidi altında. Geçen sene, bu saldırının 10'uncu yılında İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague ve Başbakan Davutoğlu bu tehdit ile ilgili ülkelerin mücadelesinin önemini vurguladılar. Bugün de bu kararlılıkta olduğumuzu vurgulamak isterim. Bugün 20 Kasım 2003 tarihinde hayatını kaybetmiş olanları hatırlıyoruz. Düşüncelerimiz hayatını kaybedenlerin aileleri ve arkadaşları ile. Bugün andığımız bu kişiler, Britanya ve Türkiye arasında güçlü bir ilişki kurabilmek için canlarını feda etti. Onlara ve ailelerine duyduğumuz şükran borcunu, zaman asla silemeyecek ifadelerini kullandı" dedi

Açıklamanın ardından konsolosluk binasında anma töreni yapıldı. Tören basına kapalı gerçekleşti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İngiliz Başkonsolosluğu'na Düzenlenen Bombalı Saldırıda Ölenler Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement