İngiltere'de Alevi Festivali - Son Dakika
Güncel

İngiltere'de Alevi Festivali

İngiltere\'de Alevi Festivali

İngiltere Alevi Kültür Merkezi'nin 29 Mayıs-3 Haziran tarihleri arasında düzenlediği '2'nci Alevi Festivali' kapsamında Londra'da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

02.06.2012 11:24

İngiltere Alevi Kültür Merkezi'nin 29 Mayıs-3 Haziran tarihleri arasında düzenlediği '2'nci Alevi Festivali' kapsamında Londra'da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Avrupa'dan çok sayıda ülkenin Alevi Kültür Merkezi Başkan ve üst düzey yetkililerinin yanı sıra Türkiye'den yazarlar ve sanatçıların katıldığı festivale İngiltere'de yaşayan Aleviler ilgi gösterdi. Etkinlik kapsamındaki Gençlik Festivali'nde İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi'nde eğitim gören çocuk ve gençler semah döndü, türküler söyledi. İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi Başkanı İsrafil Erbil'in açılış konuşmasını yaptığı gençlik festivaline Almanya, İsveç, Fransa ,Hollanda, Belçika, Danimarka, Romanya, İtalya Alevi Kültür Merkezi Başkanları da katıldı. Açılışta kısaca söz alan misafirler, Avrupa'nın diğer başkentlerindeki Alevi Kültür Merkezleri hakkında açıklamalarda bulunurak Alevi felsefesi ve inancını yeni nesillere aktarmanın önemini anlattı.

İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi Başkanı İsrafil Erbil, bu yıl ikincisini düzenledikleri festivalin İngiltere'deki 7 farklı Alevi Kültür Merkezi'nin katkıları ile hazırlandığını, bu festivallerde özellikle genç ve çocukların Alevi felfesindeki yola ve erkana dair öğrendiklerini sergileme fırsatı bulduklarını bildirdi. Festivalin son günü olan 3 Haziran'da gençler ve sanatçıların büyük grupla buluşacağını söyleyen Erbil, şöyle devam etti:

"Yazarlarımız çadırlarda paneller verecek. Bu da ikinci nesil olan çocuklarımıza kimlik ve aidiyet bilinci veriyor, kimlikleri ile buluşmasına yardımcı oluyor. Bunun sıradan bir festival gibi değerlendirilmesi doğru değil. Zaten burda çok sayıda konser ve festival düzenleniyor. Fakat isminin Alevi Festivali olması ve içeriğinin Alevi ritüelleri ve erkanları ile dolu olması özellikle ikinci neslin kimlik bilincinin ortaya çıkarılmasına yardımcı oluyor' Alevi Festivali'ne aralarında gazeteci yazar Ece Temelkuran,Turan Eser, Ahmet Koçak, Ali Haydar Avcı, Abbas Tan, sanatçı Pınar Sağ ve Emrah Mahsuni'nin bulunduğu çok sayıda isim katılacak."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İngiltere'de Alevi Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement