İsrail'in Gazze'ye Saldırıları - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Gazze'ye Saldırıları

İsrail\'in Gazze\'ye Saldırıları

GÖNÜL DER Platformu Sözcüsü Anlayışlı: "Gazze'de tam bir insanlık dramı, vahşi bir soykırım yaşanırken tepki veren birkaç ülke haricinde, bütün dünya devletleri ve uluslararası kuruluşlar utanmazca, ahlaksızca katliamı seyrediyor" "Mübarek ramazanda vurulan Gazze değil, 1,5 milyar Müslüman'ın onurudur, şerefidir.

21.07.2014 10:37

Yalova Gönüllü Sivil Toplum Kuruluşları (GÖNÜL-DER) Platformu Sözcüsü Hacı Ömer Anlayışlı, " Gazze'de tam bir insanlık dramı, vahşi bir soykırım yaşanırken tepki veren birkaç ülke haricinde, bütün dünya devletleri ve uluslararası kuruluşlar utanmazca, ahlaksızca katliamı seyrediyor" dedi.

Yalova'da 22 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek kurduğu platformun sözcüsü Anlayışlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in Filistinli mazlumlara yaptığı bu insanlık dışı hareketin kabul edilemez olduğunu söyledi. İsrail'in yaralıların tedavisi için 3 saatlik ateşkes çağrısına uymadığını ve yaralıları kendi halinde bıraktığını belirten Anlayışlı, şöyle konuştu:

"Gazze 2008 saldırısından daha ağır bir bombardıman altında. Cankurtaran araçları dahi vuruluyor. Şecaiyye'de ambulanslar vuruldu, bir semt hastanesi de hedef alındı. Yoğun bombardıman nedeniyle semte girilemiyor. Ambulanslar hedef alındığı için yaralılar bölgeden alınamıyor. Terörist rejim Şecaiyye bölgesini kapalı askeri alan ilan ettiğini, ambulansların bölgeye girmesine izin vermediğini duyurdu. Kızılhaç'ın Şecaiyye bölgesindeki ölü ve yaralıları alabilmek için 3 saatlik insani ateşkes talep etmesine rağmen çocuk katili İsrail ateşkesi reddetti. Cadde ve sokaklar cesetlerle dolu. Şecaiyye'deki halk, katliamdan kaçmak için yollara döküldü. Eşyalarını almadan evlerini terk eden insanlar akın akın Gazze'nin daha güvenli olduğunu düşündükleri bölgelere kaçıyor. Evler, camiler, okullar ve hastaneler vuruluyor."

Gazze'de tam bir insanlık dramı, vahşi bir soykırım yaşanırken tepki veren birkaç ülke haricinde, bütün dünya devletlerinin ve uluslararası kuruluşların utanmazca, ahlaksızca katliamı seyrettiğini dile getiren Anlayışlı, şunları kaydetti:

"Halkı Müslüman ülkeler, Arap devletleri, İslam Konferansı Örgütü, Arap Birliği, Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve diğer kuruluşlar terörist İsrail'in bütün yaptıklarına ve soykırımına seyirci kalmayı sürdürüyor. ABD, Almanya, İngiltere gibi tarihleri katliamlarla dolu emperyalist ülkeler ise İsrail terör devletine destek açıklamaları yapıyor ve siyonist çocuk katilleriyle işbirliği yapma alçaklığını dahi gösteriyor. Buna maalesef Suudi Arabistan, Mısır gibi ihanet çeteleri tarafından yönetilen ülkeler de dahil. Mısır'ın çağdaş firavunu Sisi terör devletinin kuşatmayla cezaevine çevirdiği Gazze'nin kapılarını kapatıp, hayat kaynağı olan tünelleri yıkıp, terör devletince verilen gardiyanlık görevini en sadist duygularla yerine getiriyor. Şu anda Gazze'de ilaç, yaralıları tedavi edecek yer, su ve elektrik yok. Gazzelilerin yardım alabilecekleri tek bir kapı var o da Mısır sınırındaki Refah kapısı. Mısır ise Refah kapısını insani yardıma hala kapalı tutuyor."

"Türkiye siyonist rejimle tüm ilişkilerini kesmelidir"

Vurulanın sadece Gazze'nin olmadığını ifade eden Anlayışlı, "Mübarek ramazanda vurulan Gazze değil, 1,5 milyar Müslüman'ın onurudur, şerefidir. GÖNÜL-DER olarak haykırıyoruz; Türkiye siyonist rejimle tüm ilişkilerini kesmelidir. Katil İsrail terör örgütünün hiçbir malı kullanılmamalı ve siyonistlere destek veren ticari kuruluşlara ambargo uygulanmalıdır. Evlerimize masum kanına bulaşmış ürünler sokulmamalıdır. İnsanlığın vicdanını, mazlumlara destek olmak için harekete geçmeye ve başkaldırıya çağırıyoruz. Yaşasın özgür Filistin, yaşasın özgür Gazze" diye konuştu. - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Gazze'ye Saldırıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement