Kaçırılan Polisin Eşi Burcu Yabalak'tan Barış Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Kaçırılan Polisin Eşi Burcu Yabalak'tan Barış Çağrısı

Kaçırılan Polisin Eşi Burcu Yabalak\'tan Barış Çağrısı

Diyarbakır'ın Lice ilçesi yakınlarında PKK'lı teröristlerce kaçırılan polis Sedat Yabalak'ın Mersin'in Bozyazı ilçesinde yaşayan eşi Burcu Yabalak, barış çağrısı yaptı.

11.08.2015 17:09  Güncelleme: 17:15

Diyarbakır'ın Lice ilçesi yakınlarında PKK'lı teröristlerce kaçırılan polis Sedat Yabalak'ın Mersin'in Bozyazı İlçesi'nde yaşayan eşi  Burcu Yabalak, eşinin bırakılmasını isteyerek barış çağrısı yaptı.

28 Temmuz günü, akrabalarını ziyaret için gittiği Erzurum'dan görev yeri Şanlıurfa'ya dönerken, yol kesen PKK'lı teröristlerce kaçırılan polis memuru Sedat Yabalak'ın eşi Burcu Yabalak, eşinin Türk bayrağına sarılı tabutunu görmek istemediğini söyleyerek gözyaşı döktü. İlçeye bağlı Tekeli Mahallesi'nde bulunan kaçırılan polis memuru Yabalak'ın baba evinde gergin ve endişeli bekleyiş sürerken, aile çocuklarına kavuşmanın umudu içinde bekliyor.

Eşini sağ salim görmek istediğini belirten gözü yaşlı eş Burcu Yabalak barış çağrısında bulunarak şunları söyledi :

"Ne olur bir an önce eşimi serbest bıraksınlar. Kimseye kızgın değilim. Herkes elini tetikten çeksin, silahı bıraksınlar. 15 gündür uyandığımda sanki eşim karşımda. Eşimi sağ salim bize kavuştursunlar. Onun Türk Bayrağına sarılı tabutunu görmek istemiyorum. Herkese yetecek kadar vatanımız var. Başsız bir güç olur mu? Maalesef gücü yeten yetene. Türk, Kürt, Alevi Sünni herkes bugüne kadar insanca yaşayabildi. Herkesin bir amacı var. O da çocuğuna bir lokma ekmek bulabilmek. Bir şehit haberi görüyorum, bir ana Kürtçe ağıtlar yakıyor. Ondan akan gözyaşı da aynı kanın rengi de. Allahım bu güzellikleri yaratmış. Ne olur mutlu olabilelim. Bakın eğer Allah bu kadar akan kana sessiz kalıyorsa mutlaka bir bildiği vardır. ya hepimizi Lut kavmi gibi helak edecek, ya da ebabil kuşlarını imdadımıza gönderecek."

UMARIM BENİM SESİM BARIŞ ÇAĞRISI OLUR

Konuşması sırasında gözyaşı döken Burcu Yabalak, 18 aylık bebeği Zeynep'i de bir an olsun kucağından bırakmadı. Eşine sarılacağı günü iple çektiğini kaydeden yabalak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Umarım benim bu feryadım barış çağrısı olur. Feryadım duyulur. Benim eşim çok masum bir insan. Eminim dağdaki de, şehirdeki de şu yaşadıklarından memnun değil. Benim eşim döndüğünde belki de çok sevdiği birisini kaybetmiş olacak. Benim şu anda ne saraya, ne altına, ne köşke ihtiyacım var. Benim şu anda bir tek eşime ihtiyacım var. Ne olur eşimi bırakın. Küçük kızım her merak edişinde babasının geleceğini söylüyorum. Ama son günlerde kandırıldığını düşündüğü için fotoğrafı yere atıyor kızım. Herkes için üzülüyorum. Oğlu şehit düştüğü için Kürtçe ağıtlar yakan o annenin feryadına da üzülüyorum. Eşim sağ salim gelmezse, kimseye hakkımı helal etmiyorum."

BABASININ INI ÖPTÜ

Etrafında yaşananlara anlam veremeyen 18 aylık Zeynep bebek ise, babasının fotoğrafını eline alarak öptü.

Baba Kadir ile anne Dursun Yabalak, oğullarının sağ salim eve dönmesini endişeli gözlerle bekliyor. - Bozyazımersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kaçırılan Polisin Eşi Burcu Yabalak'tan Barış Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement