Kahramanmaraş'ta Konteyner Kent Gerginliği - Son Dakika
Güncel

Kahramanmaraş'ta Konteyner Kent Gerginliği

Kahramanmaraş'ta yapımı devam eden konteyner kent inşaatını protesto etmek için şehre 6 otobüsle 300 kişi geldi. Jandarmanın müdahalesiyle gerginlik yaşandı, 4 kişi gözaltına alındı.

14.05.2016 20:42  Güncelleme: 00:11

Kahramanmaraş'ta yapımı devam eden konteyner kent inşaatını protesto etmek için kent dışından gelen grubun bölgeye geçişine izin verilmedi.

YAKLAŞIK 300 KİŞİYİ TAŞIYAN 6 OTOBÜS NARLI MAHALLESİ VE GÖKSUN İLÇESİNDE DURDURULDU

Merkez Dulkadiroğlu ilçesindeki Sivricehöyük Mahallesi'nde 25 bin kişilik konteyner kent kurulması için başlatılan çalışmaları protesto için farklı kentlerden gelen yaklaşık 300 kişiyi taşıyan 6 otobüs, Narlı Mahallesi ve Göksun ilçesinde durduruldu.

ASKERİN UYARISINA TEPKİ GÖSTEREN 4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir, Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Baki Düzgün, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Gani Kaplan ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez'in de bulunduğu otobüsten inerek askerin uyarısına tepki gösteren 4 kişi gözaltına alındı.

HDP'Lİ VEKİLLER GÜVENLİK GÜÇLERİYLE GÖRÜŞTÜ

Daha sonra Narlı bölgesine gelen HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul ve HDP Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım güvenlik güçleri ile görüştü, konteyner kent alanına geçme taleplerini iletti.

ÇEVİK KUVVET VE JANDARMA EKİPLERİ HAZIR BEKLETİLDİ

TOMA'ların yanı sıra çevik kuvvet ve jandarma ekiplerinin hazır bekletildiği alanda güvenlik güçleri, vatandaşların otobüslerine binip Gaziantep istikametini kullanarak kentten ayrılmalarını istedi.

GÖZALTINA ALINANLARIN SERBEST BIRAKILMASIYLA GRUP, NARLI BÖLGESİNDEN AYRILDI

Jandarma ekiplerinin anonslu uyarısının ardından, gözaltına alınan 4 kişinin serbest bırakılmasıyla grup otobüsler ile Narlı bölgesinden ayrıldı.

Kahramanmaraş Valiliğince Sivricehüyük Mahallesi sınırları içerisinde devam eden geçici barınma merkezi ile ilgili her türlü eylem ve basın açıklaması güvenlik gerekçesiyle bir ay süreyle yasaklamıştı.

Kahramanmaraş\'ta Konteyner Kent Gerginliği
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kahramanmaraş'ta Konteyner Kent Gerginliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • KKP: Şehit haberi yağarken demek reisin kızı evleniyor yağcının oğlu ido da video paylaşıyor 21 2 Yanıtla
  • Konyalı: İstesiniz de istemesiniz yapı 0 5 Yanıtla
  • Taner: Ulan suriyeliyi savunuyorsunz. Da Malatya yi yedi bitirdiler bundan haberiniz var mı konteyner kentteki Suriyeli fabrika da çalışıyor ama Malatyalı işsiz iş arıyor bulamıyor çünkü hep Suriye li çalışıyor 3 0 Yanıtla
  • mazlum: işte bakın devlet halkı dinlemiyor.kürt problemide böyle çıkmıştı.despot bir devlet ne yapsam ses çıkarma diyor.gelecek olanların hepsi alevi düşmanı .ayrıca kürtlerle olan sınır çok garip şeyleri hatırlatıyor.özellikle iç toroslar niye .kürtler kaybedildi birde aleviler kaybedilirse onunda hesabını sizler yapın 2 0 Yanıtla
  • Buğra3446: Şimdide alevilere saldırın kürtleri hizaya soktunuz biraz nasıl olsa. Hopp beyler kim bu fitneyi sokan? Kendinize gelin. benim en az 200 tane alevi arkadaşım var.Aileleriylede görüşüyorum. Kürt arkadaşlarımda var. hepsi canım ciğerim. Kendinize gelin. Açın gözünüzü! Hiçbiri devlet düşmanı değil.Aramıza nifak sokmaa çalışıyorlar.kimsenin kimseden üstünlüğü yok. kim ne yaparsa kendine kendi kendine. kullandırtmayın kendinizi .hepinizin görüşüne sayğım var .Ama kendi doğrularımı biliyorum. 1 0 Yanıtla

Advertisement