Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri Edirne'de Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri Edirne'de Coşkuyla Kutlandı

Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri Edirne\'de Coşkuyla Kutlandı

UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesinde yer alan Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri, Edirne'de binlerce kişinin katılımıyla coşkuyla kutlandı. Sarayiçinde düzenlenen şenliklere Türkiye'nin dört bir yanından gelenler yoğun kalabalık oluşturdu. Davullar ve zurnalar eşliğinde dans eden vatandaşlar, baharın gelişine merhaba dedi.

05.05.2023 17:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

6 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen ve UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi'nde yer alan Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri, coşkuyla kutlandı.

Edirne'de 5-6 Mayıs'ta geleneksel olarak düzenlenen Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri, Sarayiçi'nde coşku içinde kutlanıyor. Şenliklere katılmak için Türkiye'nin dört bir yanından gelenler, kentte yoğun kalabalık oluşturdu. Sarayiçi'ne gitmek için yola çıkanlar, yoğun trafik nedeniyle güçlükle ilerledi. Binlerce kişi kutlamalara katılmak için Sarayiçi'ne akın etti. Tarihi yarımada Sarayiçi'nde kurulan büyük stant önünde toplanan, binlerce vatandaş, oyun havaları eşliğinde dans edip, eğlendi. Kimi yöresel kıyafetler, kimisi de renkli kıyafetler giyen vatandaşlar, baharın gelişine merhaba dedi. Yalova'dan gelen Zeynep Kaya, Yalova Çiftlikköy'den geliyorum. Allah'tan dilek diledik. Sağlık, mutluluk, huzur diledik. Memleketimize; dünyamıza, dirlik ve düzenlik istedik dedi. Sema Konyalı da, Bursa Mudanya'dan bugün için özel geldim. Giydiğim kıyafetleri kendim diktim. 10 senedir orada koroda şarkı söylüyorum. Kakava şenliklerini kesinlikle kaçırmıyorum. Eğlenmeyi, özellikle de bu şenliği çok seviyorum dedi.

Binlerce kişinin katıldığı kutlamalara katılanlar, davullar ve zurnaler eşliğinde dans ederek eğlenirken, renkli görüntüler ortaya çıktı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri Edirne'de Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement