Karayalçın, Özgüven'i Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Karayalçın, Özgüven'i Ziyaret Etti

Karayalçın, Özgüven\'i Ziyaret Etti

Eski Başbakan Yardımcısı, Devlet Bakanı ve Dışişleri Bakanı Murat Karayalçın, Dikili'ye gelerek, eski Belediye Başkanı Osman Özgüven'i ziyaret etti.

11.05.2013 14:31

Eski Başbakan Yardımcısı, Devlet Bakanı ve Dışişleri Bakanı Murat Karayalçın, Dikili'ye gelerek, eski Belediye Başkanı Osman Özgüven'i ziyaret etti.

Hakkında açılan iki ayrı davada kesinleşen 8 yıl 4 aylık cezasının Yargıtay tarafından onanması üzerine İsveç'e giden ve 4'üncü Yargı Paketi çerçevesinde ülkeye dönen eski Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven'in son ziyaretçisi CHP Parti Meclisi Üyesi Murat Karayalçın oldu.

Osman Özgüven, Karayalçın'ı Atatürk Meydanı'nda, Dikili Belediye Başkan Vekili Yusuf Altıparmak ve partililerle birlikte karşıladı. Özgüven'i ziyaret eden Karayalçın'a CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Altan İnanç ve İl Yönetiminden partililer eşlik etti.

Özgüven ve Karayalçın, daha sonra CHP Dikili İlçe Başkanlığı'na gitti. Karayalçın'ı burada CHP Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener ve partililer karşıladı. Partide bir konuşma yapan Karayalçın, "Çok özlediğim, Sayın Özgüven'i ziyaret için geldim. Bu vesile ile belirtmek isterim ki örgütünüzle gurur duymalısınız. Sizin yokluğunuzda hep sizin yanınızda oldular. Genel Merkezimizde, Başta CHP Genel Başkan Yardımcımız Gökhan Günaydın olmak üzere çok çalışan arkadaşlarımız oldu. Muğla Milletvekilimiz Ömer Bey'e de teşekkür etmek gerektiğini düşünüyorum. Genel Başkanımız da yüksek bir duyarlılık gösterdi. Herkes bir çaba içerisindeydi. Hepsinin ötesinde ailenizle iftihar edebilirsiniz. Müthiş bir çalışma yaptılar. Bize ulaşan çok sayıda yurttaşımızın sürekli olarak sizi sevgiyle andıklarını belirtmek isterim. Çok acı bir olay, ağır bir olay ama sonuç itibarıyla tüm ülkeden böyle bir sevgi görmeniz böyle bir olayın telafisi için tek tesellidir diyerek tekrar hoş geldiniz diyorum" dedi.

Karayalçın'a teşekkür eden Osman Özgüven de, politikayla uğraştığını, dolayısıyla ceza alabileceğini söyledi. Özgüven, "Örneğin iki yıl su ile ilgili davamız vardı. Orada ceza veremediler, kamuoyu baskısı ağır geldi. Sudan bana 20 yıl verseler gocunmaz madalya takar gezerdim. Ancak bu iki davada sekiz arkadaşımın ceza alması beni çok üzdü. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde bile 'size bundan dolayı mı ceza verdiler' dediler. Ben partimize, dışarıda bizi destekleyen bütün yurttaşlarıma, herkese tekrar teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten herkes canla başla çalışılar. Ancak benim içimi affedilmek acıtıyor. Zor geliyor bana. Bu yüzden Anayasa Mahkemesi'ne başvurduk. Anayasa Mahkemesi'nden bir şey çıkmazsa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gideceğiz. Sadece bize mahsus çıkmış bir yasa değil bu. Sadece bize mahsus olsaydı çıkarılmazdı. Özellikle arkadaşlarımın kurtulması beni çok mutlu etti" dedi.

Karayalçın CHP İlçe Başkanlığı'ndan sonra Dikili'den ayrılmadan önce beraberindeki heyetle Dikili Belediyesi'ne geçerek Belediye Başkan vekili Yusuf Altıparmak'ı da ziyaret etti. - İzmir/ Dikili

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karayalçın, Özgüven'i Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement