Kayseri Evde Çamaşır Kurutmak Hastalık Sebebi - Son Dakika
Güncel

Kayseri Evde Çamaşır Kurutmak Hastalık Sebebi

Kayseri Evde Çamaşır Kurutmak Hastalık Sebebi

Evde çamaşır kurutmak hastalık sebebi KIŞ aylarında kalorifer üzerinde çamaşır kurutmanın, solunum yolları hastalıklarına neden olabileceğini söyleyen uzmanlar, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

28.12.2015 10:18

Evde çamaşır kurutmak hastalık sebebi

KIŞ aylarında kalorifer üzerinde çamaşır kurutmanın, solunum yolları hastalıklarına neden olabileceğini söyleyen uzmanlar, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Göğüs hastalıkları uzmanı Doktor Murat Apaydın, havaların soğumasıyla birlikte, çamaşırların genellikle kaloriferlerin üzerine serilerek kurutulmaya çalışıldığını belirterek, 'Bu durum odadaki nem dengesini olumsuz etkiliyor. Çamaşırlarda kullanılan kimyasalların, deterjan yumuşatıcı gibi kimyasalların kurutma işlemi esnasında, soluduğumuz hava da alerjene neden olur. Bunu engellemenin tek yolu da, dışarıda hava ne koşullarda olursa olsun mümkün olduğu kadar dışarıda kurutmaya çalışmak. Balkon ve teras gibi. İçerde kurutulan çamaşırları da, eğer mümkünse yattığımız oda da değil, gündüz kullanılan oda da kurutmaya özen göstermek lazım' dedi.

Odadaki bu nem değişimi nedeniyle alerjenlere daha fazla maruz kalındığını ifade eden Apaydın, şunları söyledi: 'Halk arasında bilinen adıyla astım başlangıcı denilen tablo, özellikle çevresel zararlı etkenler ya da alerjenlere maruziyet neticesinde, klinik olarak karşımıza çıkan ve ne kadar tedavi için ilaç kullanılırsa kullanılsın, zararlı etkenleri ve alerjik etkenlere maruziyeti kesmediğimiz sürece, kolay kolay kontrol altına alamadığımız bir tablodur. Bunu alevlendiren önemli faktörlerden bir tanesi de, kış aylarında ev içerisinde solunan zararlı alerjenlerin ortaya çıkmasıdır. Bunlardan bir tanesi de, çamaşırlarda kullanılan deterjan yumuşatıcı gibi kimyasalların, kurutma işlemi esnasında soluduğumuz hava da alerjene neden olmasıdır.?

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri Evde Çamaşır Kurutmak Hastalık Sebebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement