Kızılay Başkanı Küçükali, 'istanbul'un Susuz Olduğu Dönemde İnşaatlar Neyle Sulandı?' - Son Dakika
Güncel

Kızılay Başkanı Küçükali, 'istanbul'un Susuz Olduğu Dönemde İnşaatlar Neyle Sulandı?'

Kızılay Başkanı Küçükali, \'istanbul\'un Susuz Olduğu Dönemde İnşaatlar Neyle Sulandı?\'

Türk Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, Kocaeli Sanayi Odası Meclis toplantısındaki konuşmasında, bir dönem İstanbul'da içecek su bulunamazken, mantar gibi binalar yapıldığını söyledi.

25.05.2011 15:40

Türk Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, Kocaeli Sanayi Odası Meclis toplantısındaki konuşmasında, bir dönem İstanbul'da içecek su bulunamazken, mantar gibi binalar yapıldığını söyledi. Bu inşaatların betonlarının da sulanması gerektiğini, aksi halde betonun dayanıksız olacağını belirten Küçükali, "Biz onları neyle suladık. Bu binalar sakat mı değil mi?" diye sordu.

Kocaeli Sanayi Odası Meclisi toplantısına konuşmacı olarak katılan Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, 'Ulusal ve Uluslararası alandaki Türk Kızılayı'nın faliyetleri' konusunda konuşma yaptı. Kızılay olarak afete hazır olduklarını, ancak kan stokları konusunda eksikler bulunduğunu belirten Küçükali, daha sonra olası İstanbul depremine değindi.

İstanbul'DA MANTAR GİBİ YAPILAN BİNALARI NEYLE SULADIK?

Olası İstanbul depremi ile ilgili açıklama yapan Küçükali, "İstanbul sadece bir il değil. İstanbul başlı başına bir veya iki tane ülke" diyerek şöyle devam etti:

"Şöyle bir düşünelim. İstanbul'da D-100 kenarında büyük binalar var. Bir tanesi yıkıldı ve yol kapandı. Sizin hazırlığınız bir şey ifade eder mi? Onun için hazırlık her zaman izafi bir kavram oluyor. Dolayısıyla hazırlıklarımızı son sürat yürütüyoruz. İstanbul'da çok büyük ve dünyanın sayılı lojistik merkezlerini kuruyoruz. Bunun biri Anadolu yakasında Akfırat'ta, yakında temelini atacağız. Diğeri de Büyükçekmece sınırları içersinde. Biz artık İstanbul'u kuşatarak yürümemiz lazım. İstanbul'a özel ilgi göstermemiz lazım. Bir dönem İstanbul'da içecek su bulamıyorduk, ama mantar gibi binalar yapıldı. Biz onları neyle suladık? Bu binalar sakat mı değil mi? İşler çok kolay değil. İşin doğrularına bakarsak biz geçmişe göre afete daha fazla hazırlıklıyız. "

SİMAV'DA 5 BİN 175 ÇADIR DAĞITTIK

Kütahya'nın Simav İlçesi'nde meydana gelen deprem sonrasında kısa bir süre içersinde Kızılay'ın bölgeye ulaştığını söyleyen Küçükali, Simav'da 5 bin 175 çadır dağıttıklarını orada 27 bin insanın istihdam edildiğini söyledi. Küçükali şöyle devam etti:

"Valilik yeni ihtiyaçlar tespit etti. Geçtiğimiz gece bin çadır daha gönderdik. Hükümetimiz de orada kalıcı konutlar yapmak üzere TOKİ'yi görevlendirdi. Kalıcı konutlar da 5-6 ay içersinde bitmiş olacak. Kalıcı konutları hakeden insanların kalabilmesi için bizim geliştirdiğimiz Yunus Emre evleri vardı. Bu evlerden şu anda 200 tanesini devreye sokmak üzereyiz. Bu evleri de biz 6'ncı ayın ilk haftasında kurup hak sahiplerine teslim edeceğiz. Bunun içersinde banyo, tuvaleti ve duşu içersinde olan 20 metrekarelik mütevazi ama afet anında bir villa olabilecek evler bunlar. Bugünler için planlamıştık ve ilk defa Simav'da Yunus Emre evlerini görücüye çıkartacağız. "

Kızılay'ın artık dünyanın dört bir yanına yardım ve desteklerde bulunduğunu belirten Küçükali şöyle devam etti:

"2004 yılına kadar yurtdışından yardım alıyorduk Kızılay olarak. Ama şimdi dünyanın 60 ülkesine yardım ediyoruz. Örneğin Libya'ya yardım etmek isteyen Avusturulya Büyükelçisi dün beni ziyaret etti ve yapılacak yardımları bizim üzerimizden yapmak istediklerini söyledi. 186 ülke arasında ise dünyada 5 içersindeyiz. Lojistikte 2015 yılında Dünya birincisi olacağımıza inanıyorum. Gönüllülük önemli bir iştir. Koşturma işidir. Sosyal barışa katkı sağlayan bir iştir. İnsanların yaşlarıyla ilgili performansları da önemli. Ben şunu söylüyorum Türk Kızılay Genel Başkanı 66 yaşında olmamalı. Zımba gibi 35-40 yaşında olmalı ve dünyayı sallamalı. "

GARİP İŞLERİMİZ OLMuş

Türk Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali Kızılay'da zaman zaman eksiklikler yaşandığını söyleyerek, "Örneğin Kocaeli depremin önemli illerinden biri. Erzincan, Yalova önemli bir il. Bugüne kadar her nedense biz buralarda depo yapmamışız. Öyle garip işlerimiz olmuş. Kocaeli Valimiz geldi, buradaki şube başkanı ve belediye başkanımızla birlikte depo işi halledildi. Yakında içindeki malzemeleri konulacak. Kocaeli ile ilgili olası bir afete de hazır olacağız" diye konuştu. - Kocaeli/ İzmit

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kızılay Başkanı Küçükali, 'istanbul'un Susuz Olduğu Dönemde İnşaatlar Neyle Sulandı?' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement