Kızılay Refiye Yılmaz İçin Kampanya Başlattı - Son Dakika
Güncel

Kızılay Refiye Yılmaz İçin Kampanya Başlattı

Kızılay Refiye Yılmaz İçin Kampanya Başlattı

Kızılay, 6 ay ömrünün kaldığı söylenen Refiye Yılmaz'ın tedavisi için 1 milyon Dolar toplamak üzere yardım kampanyası başlattı.

14.01.2013 14:43  Güncelleme: 14:39

Kızılay, ince bağırsağında bulunan tümör nedeniyle 6 ay ömrünün kaldığı söylenen Refiye Yılmaz'ın tedavisi için 1 milyon dolar toplamak üzere yardım kampanyası başlattı Kızılay, ince bağırsağında bulunan tümör nedeniyle 6 ay ömrünün kaldığı söylenen Refiye Yılmaz'ın tedavisi için 1 milyon dolar toplamak üzere yardım kampanyası başlattı. Sağlık Bakanlığı ise konuyla ilgili açıklamasında Yılmaz'a uygulanması gerektiği ileri sürülen ilaç ve nakil konusunda Türkiye'de yeterli imkanın olduğunu belirterek, "Hastamızın yurt dışında tedavisinin zorunlu olması durumunda, bu da ücretsiz olarak sağlanmaktadır. Ancak bilimsel uygunluğu konusu bilim adamlarının kararına bağlıdır" demişti.

-KIZILAY: "ACİL NAKLE İHTİYACI VAR"-

Türk Kızılayı'ndan yapılan açıklamada, Yılmaz'ın ince bağırsağında tümör tespit edildiği bildirilerek, kalın bağırsağının ameliyatla tamamı alınan Yılmaz'ın, şu anda 22 santimlik bir metal pipetle yaşadığına ve "acilen" ince bağırsak nakli olması gerektiği vurgulandı. Açıklamada, şöyle denildi:

"Yılmaz'ın tedavisi Türkiye'de yapılamayınca, ailenin yaptığı araştırmalarda hastalığın tedavisinin Amerika'nın Miami kentinde gerçekleşebileceği öğrenildi. Ancak emekli baba, 1 milyon dolara mal olan tedavi parasını bulamadı. Haber üzerine twitter üzerinden Refiye Yılmaz'a yardım çağrısı yapıldı. Çağrıya kayıtsız kalmayan Türk Kızılayı, Refiye Yılmaz'ın tedavisi için gerekli 1 milyon USD'nin toplanabilmesi için harekete geçerek bir yardım kampanyası başlattı. Yılmaz'ın tedavisinde kullanılacak 1 milyon USD'nin toplanabilmesi için yardım kampanyası başlatan Türk Kızılayı bağışlarınızı bekliyor."

-SAĞLIK BAKANLIĞI: "ACİL NAKLE İHTİYACI OLMADIĞI ANLAŞILDI, YURTDIŞINDAN FARKLI GÖRÜŞ GELİRSE GEREĞİ YAPILIR"

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise hastanın nakil konusunda dünyanın sayılı kurumlarından İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildiği ve burada yapılan tetkiklerde "Refiye Yılmaz'ın acil ince bağırsak nakli öngörülmediğinin anlaşıldığı" kaydedildi. Açıklamada, hastanın ileriye dönük nakil gerekliliği yönünde takip edildiği, "hastanın yurt dışında tedavisi zorunlu olması durumunda bunun da ücretsiz olarak sağlandığı, ancak bilimsel uygunluğu konusunun bilim adamlarının kararına bağlı olduğu" belirtildi. Açıklamada, "Ayrıca hastamızın talebi üzerine bu konuda dünyanın başka ülkelerindeki merkezlerden hastanın durumu hakkında konsültasyon talep edilecektir. Bu merkezlerden farklı görüş gelirse bunun gereği de yapılacaktır" denildi.

-KIZILAY'A BAĞIŞ İÇİN-

Kızılay'ın kampanyasına destek olmak isteyenler:

2868 SMS Hattı: Cep telefonlarının mesaj bölümüne girerek RY yazıp 2868'e 5 TL değerinde SMS gönderebilecek.

Telefonla: 168 Kızılay Ücretsiz Çağrı Merkezi'ni arayarak diledikleri tutarda bağışta bulunabilecek.

İnternetten: Türk Kızılayı'nın resmi internet sitesindeki (www.kizilay.org.tr) bağış sayfasından Refiye Yılmaz bağış seçeneğine girerek, yine açıklama kısmına "Refiye Yılmaz" yazarak, diledikleri tutarda bağış yapabilecek.

Bankalardan: Türk Kızılayı bağış hesabı bulunan bankaların şubelerine giderek, hesap menüsündeki açıklama kısmına 'Refiye Yılmaz' yazarak, diledikleri tutarda bağış yapabilecek.

Yurtdışından: Kızılay'ın internet sayfasında yayınlanan IBAN numaralarına veya Almanya'da bulunan Ziraat Bankası Türk Kızılayı hesabına, açıklama kısımna "Refiye Yılmaz" yazıp transfer yaparak, diledikleri tutarda bağış yapabilecek. (Ziraat Bankası International AG/ Kontrol No: 1080000001/ BLZ: 51220700/ IBAN: DE26512207001080000001/ SWIFT: TCZBDEFF)

İnternet Bankacılığı: Tüm Bankaların internet şubelerinde yer alan "Kızılay Bağış Menülerinde" genel bağış seçeneğine "Refiye Yılmaz" yazarak, diledikleri tutarda bağış yapabilecek. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Kızılay Refiye Yılmaz İçin Kampanya Başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement