Kocaeli - Uyku Polikliğini Dinçleştiriyor - Son Dakika
Güncel

Kocaeli - Uyku Polikliğini Dinçleştiriyor

Kocaeli - Uyku Polikliğini Dinçleştiriyor

Uyku polikliğini dinçleştiriyor Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi uyku polikliniğinde horlama, uykuda nefes kesilmesi, gündüzleri aşırı uyku hali olan, uyku sırasında diş gıcırtması olan hastalar tedavi ediliyor.

10.01.2016 14:53

Uyku polikliğini dinçleştiriyor

Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi uyku polikliniğinde horlama, uykuda nefes kesilmesi, gündüzleri aşırı uyku hali olan, uyku sırasında diş gıcırtması olan hastalar tedavi ediliyor. Nöroloji Uzmanı Dr. Zahide Yılmaz tedaviden sonra uykuda horlama ve nefes durmalarının kesildiğini, hastaların daha dinç uyanarak yaşam kalitelerinin yükseldiğini söyledi.

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki uyku polikliniği 2 yıl önce hizmete girdi. Uyku polikliğini horlama şikayeti olanlar, uykuda nefesi duranlar, uyku konusunda şikayeti olan hastaların akınına uğruyor. Nöroloji Uzmanı Dr. Zahide Yılmaz hastalara uyku testi uyguladıklarını belirterek, "Horlama şikayeti olanlar, gece uykuda nefesi duran hastalar, bacaklarında yorgunluk hissi yaşayan ve bu nedenle de uyuyamadığını söyleyen ve uykuda tüm şikayeti olan hastalar bize başvuruyor. Önce hastaları değerlendiriyoruz. Horlama, uykuda nefes durması olan hastalar varsa veya poliklinik sırasında tanıyı tam koyamadığımız hastalardan uyku testi istiyoruz. Hastalarımızı bir gece yatırıyoruz. Ne tür problemler yaşadığını tespit etmeye çalışıyoruz. Hastanın başına, göğsüne, bacaklarına elektrotlar bağlıyoruz ve kamera çekimi de yaparak hastalığını tespit etmeye çalışıyoruz" dedi.

1 YIL SONRAYA RANDEVU VERİLİYOR

Uyku bozukluklarının son dönemlerde yeni anlaşılmaya başlanan bir branş olduğunu söyleyen Zahide Yılmaz, "Hastalarımız uyku rahatsızlıklarını son dönemlerde daha çok farketmeye başladı. Bu nedenle yoğunluğumuz çok yüksek. Talep çok fazla. İki yatağımız var. Bu nedenle gece uyku çekimlerimizin randevuları bir sene kadar ulaştı. Horlama ve uykuda nefes kesilmesi olan, uykudan nefes darlığı veya nefes durması ile aniden uyanan, gündüzleri aşırı uyku hali olan, uykuda anormal ani bacak hareketleri ve huzursuz bacak sendromu olan, uyku sırasında diş gıcırdatması olan hastalar için uyku laboratuvarında polisomnografik inceleme yapıyoruz. Hastanın solunum, kalp ritmi, beyin dalgaları, göz kası hareketleri, akciğer kapasiteleri takip edilip yorumlanarak tanı, takip ve tedavileri yapılıyor" diye konuştu.

TEDAVİDEN SONRA HORLAMA KESİLİYOR

Zahide Yılmaz tedavinden sonra hastada önemli değişiklikler olduğunu söyleyerek, şöyle konuştu:

"Tedaviden sonra horlamalar kesiliyor, gece nefes durmaları kesiliyor, ertesi gün hastalarımız daha dinç uyanıyorlar ve normalde uyku apnesinde her yerde uyuya kalan hastalarımız artık uyuya kalmıyor ve iş performansları artıyor özel yaşamlarında performansları artıyor"

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli - Uyku Polikliğini Dinçleştiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement