Kurtulmuş: "Anadil Ana Sütü Kadar Helaldir" - Son Dakika
Güncel

Kurtulmuş: "Anadil Ana Sütü Kadar Helaldir"

Kurtulmuş: "Anadil Ana Sütü Kadar Helaldir"

Has PARTİ Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, partisinin Batman'daki mitinginde AK Parti ve Başbakan Erdoğan'ı işaret ederek, "9 yıl iktarda kaldıktan sonra Kürt sorunu yoktur diyenlerden olmayacağız.

12.05.2011 20:53

Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, partisinin Batman'daki mitinginde AK Parti ve Başbakan Erdoğan'ı işaret ederek, "9 yıl iktarda kaldıktan sonra Kürt sorunu yoktur diyenlerden olmayacağız. Ana dil, ana sütü kadar helaldir" dedi.

Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Bekaroğlu, Hüsamettin Korkutata ile birlikte Batman'a gelen HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, partisinin akşam saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği mitinge katıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Çılgın proje" olarak nitelendirdiği "Kanal İstanbul" projesi yerine GAP'ın sulama kanallarını bitirmeye çağıran Kurtulmuş, "Başbakan kanallara çok meraklıysa gelip GAP'ı bitirsin. Türkiye'nin iki önemli meselesini ana madde olarak benimsemişiz. İlki bu halkı ilgilendiren siyasi hukuki reform olacaktır. Herkesi içine alan bir anayasa öncelikli hedefimiz olacaktır. Bir başka projemiz de tüm yakıcı sorunuyla gündemde olan Kürt sorununudur. Bu sorunu da gönüllü projeyle hayata geçireceğiz" dedi.

"KURU KURUYA KARDEŞLİK OLMUYOR"

Selahaddin Eyyübi, İdrisi Bitlisi ve Ahmede Hani'nin geleneğinden geldiklerini söyleyen Kurtulmuş, "Barışın yolu elbette kardeşlikten geçiyor. Ama kuru kuruya kardeşlik de olmuyor. Biz adalet içinde bir kardeşlik vaat ediyoruz. Salonlarda nabız yoklayarak, anayasa hazırlamayacağız. Batman, Diyarbakır ve Tunceli'den seçilenlerin görüşleri doğrultusunda bir anayasa yapacağız. Batman'ın zengin kalesi olan TPAO, artık insanlara iş vaat etmiyor, özelleştiriliyor. Bu iktidar, evlerimizin önüne sadece 2 kilo makarna ve kömür bırakıyor. Biz 9 yıl iktidarda kaldıktan sonra, 'Kürt sorunu yoktur' diyenlerden olmayacağız. Herkes dilediği gibi yaşacaktır. Ana dil, herkesin anasının sütü kadar helaldir" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kurtulmuş: 'Anadil Ana Sütü Kadar Helaldir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement