Manisa-Şifalı Mesir Macunu 478'inci Kez Sultan Camisi'nden Saçıldı - Son Dakika
Güncel

Manisa-Şifalı Mesir Macunu 478'inci Kez Sultan Camisi'nden Saçıldı

Şifalı mesir macunu 478'inci kez Sultan Camisi'nden saçıldıManisa'da bu yıl 478'incisi düzenlenen Uluslararası Mesir Macunu Festivali'nde 6 ton şifalı mesir macunu Sultan Camisi'nin kubbe ve minarelerinden halka saçıldı.

29.04.2018 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şifalı mesir macunu 478'inci kez Sultan Camisi'nden saçıldı

Manisa'da bu yıl 478'incisi düzenlenen Uluslararası Mesir Macunu Festivali'nde 6 ton şifalı mesir macunu Sultan Camisi'nin kubbe ve minarelerinden halka saçıldı. Ellerini havaya kaldıran binlerce kişi, şifalı macunlardan kapmak için birbiriyle yarıştı, şemsiyeler bu yıl da macunlardan kapabilmek için ters çevrildi.

UNESCO'nun somut olmayan kültür mirası listesinde yer alan Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali, renkli görüntülerle başladı. Bu yıl 478'incisi düzenlenen festivale Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Partili Manisa milletvekilleri Recai Berber, Selçuk Özdağ, CHP'li Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ve MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, AK Partili Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa'yı Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, siyasi parti temsilcileri, Kazak ve Makedon misafirler ve halk oyunları ekipleri katıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi mehter takımı eşliğinde harekete geçen kortejde Manisa'da yetişen temsili Osmanlı padişahları ve şehzadeler büyük ilgi çekti. Kortej boyunca yolun kenarlarını dolduran Manisalılar da temsili şehzadeleri, Hafsa Sultanı ve Merkez Efendi'yi cep telefonlarıyla görüntüledi. Yol boyunca Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve protokol üyeleri halkı selamladı. Kortej boyunca Türk ve yabancı halk oyunları ekiplerinin gösteriler sundu.

SAÇIMDAN ÖNCE MESİR ÇUVALINI ÇALMAK İSTEDİLER

Şifalı mesir macunlarından kapmak için binlerce kişi, Sultan Camisi çevresine akın etti. Protokol camiye ulaşmadan önce saçılması için hazırlanan 6 ton mesirin yer aldığı çuvallarda biri vatandaş tarafından izinsiz olarak alınmak istendi. Polisin müdahalesi ile çuval vatandaşların elinden geri alındı. Şifalı macunlardan kapmak isteyenler her sene olduğu gibi ağaçlara ve aydınlatma direklerine tırmandı, şemsiyelerini ters çevirdi.

6 TON MESİR 20 DAKİKADA SAÇILDI

Kortej yürüyüşünün sona ermesinin ardından Sultan Camisi'ne ulaşan protokol, temsili Merkez Efendi, Hafsa Sultan ve Manisa'da yetişmiş padişahlar halkı selamladı. Temsili Hafsa Sultan'ın Merkez Efendi'ye şifalı mesir macunlarının her yıl saçılması için berat vermesinin ardından Sultan Camisi'den ellerini açan vatandaşa şifalı macunlar saçıldı. Bakan İsmet Yılmaz da protokol üyeleriyle birlikte şifalı macunları halka saçtı. 20 dakika boyunca 6 ton mesir macunu yaklaşık 40 noktadan vatandaşlara saçıldı. Bazı protokol üyeleri de Sultan Camisi'nin minaresinden saçılan macunlardan kapmaya çalıştı. Bakan İsmet Yılmaz'ın kafasına mesir macunu gelmemesi için korumalar önlem aldı. Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, kaptığı mesir macunlarından birini Bakan İsmet Yılmaz'a verdi. Saçılan mesir macunlarından kapmak isteyen bazı vatandaşlar, şemsiyeleri ters çevirdi. Bazıları da aydınlatma direklerine çıkarak şemsiyelerini açıp mesir macunu kapmaya çalıştı. Şifalı macunlardan kapmaya çalışanlar izdihama neden oldu. Saçım alanında fenalaşan yaklaşık 10 kişiye sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi. Şifalı macunlardan kapamayanlar elleri boş dönmemek için yollarda satılan macunlardan aldı. Mesir saçım töreninde Manisa'nın yanı sıra çevre illerden gelen 4 bin polis, jandarma ve özel güvenlik görevlileri görev yaptı. Saçım töreni için havadan güvenlik önlemi alındı, polis helikopteri kortej ve saçım töreni boyunca havada dolaştı.

Manisa-Şifalı Mesir Macunu 478\'inci Kez Sultan Camisi\'nden Saçıldı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa-Şifalı Mesir Macunu 478'inci Kez Sultan Camisi'nden Saçıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement