Mardin'de Osb Genel Kurulunda Konuşma Krizi - Son Dakika
Güncel

Mardin'de Osb Genel Kurulunda Konuşma Krizi

Mardin\'de Osb Genel Kurulunda Konuşma Krizi

Mardin Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Genel Kurulu'na katılan CHP Mardin İl Başkanı Mahmut Duyan'a konuşma hakkı verilmemesi, krize neden oldu.

30.05.2012 17:20

Mardin Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Genel Kurulu'na katılan CHP Mardin İl Başkanı Mahmut Duyan'a konuşma hakkı verilmemesi, krize neden oldu. CHP'li Duyan, program sonrası gazetecilerle bir araya gelerek OSB yönetimine tepki gösterdi.

Mardin Organize Sanayi Bölgesi'ndeki idare binasında yapılan genel kurula Mardin Vali Vekili Selim Palamut, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Hayrettin Bahçıvancı, SGK İl Müdürü Adil Demir, CHP Mardin İl Başkanı Mahmut Duyan ve OSB'de yatırımı olan işadamları katıldı. İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan genel kurulda işadamlarının karşılaştığı sorunlar masaya yatırıldı. İşadamlarının en çok şikayet ettiği elektrik kesintisi ve dalgalanmalarına karşı Vali Vekili Selim Palamut, TEDAŞ'ın özelleştirme sürecinde olduğu için yatırımlarını askıya alındığını ve bu sorunun en kısa sürede çözüleceğini söyledi.

Genel Kurulda bir konuşma yapan Mardin Sanayici ve İşadamları Derneği ve OSB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nasır Duyan, OSB'deki çalışmalar hakkında bir sunum yaptı. İşadamları olarak bürokratik işlemlerden şikayetçi olduklarını anlatan Duyan, yatırım yapacak işadamlarından yeni teşvik paketini dikkate almalarını istedi.

3.5 MİLYONLUK FABRİKA 3 AYDAN BERİ KAPALI

CHP Mardin İl Başkanı ve 2 dönem Mardin Milletvekilliği yapan Mahmut Duyan'a konuşma hakkı verilmemesi kriz yarattı. Duyan, genel kurul sonunda verilen yemekte gazetecilerle bir araya gelerek, OSB yönetimine tepki gösterdi. 3.5 milyon dolarlık yatırım maliyeti bulunan fabrikasının kapalı olduğunu hatırlatan Duyan, kapanmadan önce fabrikada 150 kişinin çalışdığını söyledi. Derik'teki fabrikasında cam imalatında kullanılan hammadenin işlediklerini kaydeden Duyan, Derik İlçesi girişindeki fabrika 3 aydan beri ilgisizlikten kapalı. 3 kez resmi kurumlara gittim, kaymakama gittim, işçiler orada. Başbakan en az üç çocuk yapın diyor. 150 işçi çarpı 3, eşittir 450 çocuğun rızık kapısı kapandı. Ben burada yatırım yapıp ihracat yapıp istihdam yaratacaktım. Benim fabrikamdan alacakları hammadde ile Mardin'e yatırım yapma kararı alan iki holding'de yatırım yapmaktan vazgeçti. Biri Çanakkale grubu, diğeri de Fransızlar'dı. Buraya 250 milyon avroluk bir cam fabrikası kuracaklardı. Onlar da vazgeçtiler. Türkiye'de camın hammaddesi olan silisin olduğu yer biri Şile'de diğeri de Mardin'dir. Bak Şile'deki yerde orman kapsama alanına alındığı için kapanıyor, bir Mardin kalıyor. Türkiye'nin en kaliteli silisin maddesi burada ama sahipsizlikten yer altında kaldı dedi.

KÖYLÜ YOL SALLANIYOR DİYE YOL VERMİYOR

Ocaktan çıkardığı hammadeyi fabrikaya taşıyamadığı için fabrikayı kapatmak zorunda kaldığını anlatan Duyan, Ama köylü izin vermiyor. Peki niye Sözde yollarını işgal ediyormuşum. Kamyon geçince yol sallanıyormuş da, onun için izin vermiyorlarmış. Ben başka yerden yol geçireyim diyorum, ona da 'yok' diyorlar. Yatırımcı gelsin diyorlar, ama nasıl gelecek. Bugün bunun konuşulması gerekiyordu. Bakın kaç yabancı işadamı var burada Hepsi buralı veya un fabrikası, yada bulgur fabrikası var. Onları da Irak'a göndermek için üretiyorlar. ya yarın Irak kapısı kapansa ne olacak Bu şekilde kimse yatırım yapmaz buraya. Hepsi yalan dedi.

YENİ TEŞVİK YASASINA TEPKİ

Yeni teşvik yasasına da tepki gösteren CHP'li Duyan, teşivik paketinin içinin boş olduğunu belirterek, şöyle konuştu

Yeni teşvik yasasında değişen bir şey yok. Yine işadamına arazi dönümü 30 bin TL'den veriliyor. Herşeyi kendisi yapacaksa, niye gelip burada yatırım yapsın. Enayi midir Gelip terör bölgesine kendini riske atıp yatırım yapsın. Bir cazibesi olmadıktan sonra niye gelsin İşte AK Partili Milletvekilleri, il başkanı gelseydi, onların sorunlarını dinleseydi. Buradaki işadamlarından hiçbirinin teşvik paketinden haberi yok. Kırıkkale'den, Mardin'e, bir fark yok. Elektrik, vergi, altyapı, su parasından bir farkı yok. Bana söz hakkı verilmedi, verilseydi bunları söyleyecektim.

OSB Yönetim Kurulu üyesi işadamı Süleyman Akar ise genel kurulun dilek ve temenniler bölümünde CHP'li Mahmut Duyan'dan divan başkanlığına herhangi bir isteğin gelmediğini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mardin'de Osb Genel Kurulunda Konuşma Krizi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement