Milli Eğitim Bakanı Avcı, İftara Katıldı - Son Dakika
Güncel

Milli Eğitim Bakanı Avcı, İftara Katıldı

Milli Eğitim Bakanı Avcı, İftara Katıldı

Çuvaşistan ve başkenti Şupaşkar'ın tanıtıldığı, iftar programına Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yanı sıra, Vali Güngör Azim Tuna, AK Parti milletvekilleri Salih Koca ve Ülker Can, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ile çok sayıda kişi...

31.07.2013 01:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çuvaşistan ve başkenti Şupaşkar'ın tanıtıldığı, iftar programına Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yanı sıra, Vali Güngör Azim Tuna, AK Parti milletvekilleri Salih Koca ve Ülker Can, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ile çok sayıda kişi katıldı.

İftar sonrasında konuşan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yıkılacak olan Eskişehir Atatürk Stadyumu'nu yerine 'Eskişehir Türk Dünyası Meydanı' adıyla bir kent meydanının yapılacağını söyledi. 54 bin metrekarelik stadyum alanında kesinlikle yapılaşmaya izin vermeyeklerini ifade eden bakan Avcı şöyle konuştu:

"İnşallah 3 yıl sonra yani 2016 yılında böyle iftarlarımızı bugünkü stadın yerine yapılacak olan Eskişehir Türk Dünyası Meydanı'nda yapacağız. Biliyorsunuz stadımızı Sazova'da yapacağız. Buraya stadımızı taşıdıktan ve inşaatını tamamladıktan sonra bugünkü mevcut stadımızın yerindeki 54 bin metrekarelik alana hiçbir başka yapılaşmaya izin vermeden sadece rekreasyon alanı olarak, çevresinde kafeler falan olacak ama herhangi bir iskan veya yapılaşmaya fırsat vermeden 54 bin metrekarenin tamamı rekreasyon alanı olarak değerlendirilecek. Böylece Türk dünyasının en büyük meydanlarından biri de bu başkentte nasip olacak.?

Son 10 yıl içerisinde Eskişehir'e yapılan yatırımların toplam miktarının 48 milyar lira olduğunu belirten Nabi Avcı bunun 492 milyon lirasının eğitim yatırımları olduğunu kaydetti. Avcı şunları söyledi:

"Eskişehir'de ayrıca bir eğitim kampüsü projemiz var. Onunla birlikte eğitim niteliğinde çok ciddi sıçramalar gerçekleşecek. Biz üniversite giriş sınav sonuçlarını açıklamıyoruz. İller arasında kıskançlıklara veya farklı yorumlara neden olmasın diye. Çünkü illerin genel eğitim düzeyi konusunda sağlıklı fikir verecek bir gösterge değil. 4-5 tane çok başarılı çocuğun ortalaması bile illerin genel ortalamasını çok yükseltebilir. O bakımdan ne ortalamada sıralamada geride olan iller üzülsünler, ne de 'pehlivan pehlivan altta kaldım diye yerinme, üste çıktım diye sevinme' olayı gibi bunları sağlıklı bir gösterge olarak saymıyoruz ama yine de Eskişehirimiz bu konuda çok çok iyi."

Konuşmaların ardından Bursa Karabaş-i Veli Dergahı semazenleri sema gösterisi yaptı. Gösteri izleyenler tarafından alkışlandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Milli Eğitim Bakanı Avcı, İftara Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement