Mısır'da "Devrimin Aktörlerine" Verilen Hapis Cezası - Son Dakika
Güncel

Mısır'da "Devrimin Aktörlerine" Verilen Hapis Cezası

Mısır\'da "Devrimin Aktörlerine" Verilen Hapis Cezası

İngiltere, 6 Nisan Hareketi kurucularına verilen hapis cezasından dolayı endişeli.

22.12.2013 23:29

İngiltere'nin Afrika'dan Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Mark Simmonds, Hüsnü Mübarek rejimini sona erdiren 25 Ocak devriminin önde gelen oluşumlarından 6 Nisan Hareketi kurucularının hapis cezasına çarptırılmasından endişe duyduklarını bildirdi.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Mark Simmonds,  "Demokrasi ve insan hakları aktivistleri Ahmed Mahir, Ahmed Duma ve Muhammed Adil'e 3 yıl hapis cezası verilmesinden derin endişe duyuyorum" dedi.

Mısır mahkemesi tarafından verilen cezanın "ülkeyi demokrasi yoluna geri döndürmek için yapılan girişimlere ciddi engel teşkil ettiğini" vurgulayan Simmonds, bu durumun 2011 devriminde Mısırlı vatandaşlar tarafından ifade edilen değerleri baltaladığını kaydetti.

Simmonds, " Birleşik Krallık, her demokraside barışçıl protesto özgürlüğünün çok önemli olduğuna inanıyor ve Mısır'ın uluslararası insan hakları yükümlülüklerini korumayı garanti altına almaları için Mısır'ın geçici liderlerine çağrıda bulunuyor" dedi.

Mısır'da Hüsnü Mübarek rejimini sona erdiren 25 Ocak devriminin önde gelen oluşumlarından 6 Nisan Hareketi'nin kurucuları Ahmed Mahir, Ahmed Duma ve Muhammed Adil, "güvenlik güçlerine saldırı ve gösteri kanuna muhalefet suçlamasıyla" yargılandıkları davada 3 yıl hapis ve 7 bin dolar para cezasına çarptırılmıştı. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da 'Devrimin Aktörlerine' Verilen Hapis Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement