Narman'da 'Kardeş Şehitliği' Açıldı - Son Dakika
Güncel

Narman'da 'Kardeş Şehitliği' Açıldı

Narman\'da \'Kardeş Şehitliği\' Açıldı

Erzurum'un Narman İlçesi'nde şehit düşen 2 bin 500 Mehmetçik için yaptırılan 'Kardeş Şehitliği' açıldı.

10.07.2010 15:17  Güncelleme: 15:22

SARIKAMIŞ Harekatı sırasında Erzurum'un Narman İlçesi'nde şehit düşen 2 bin 500 Mehmetçik için yaptırılan 'Kardeş Şehitliği' açıldı. Törende sanatçı Mehmet Sezer'le birlikte trompet çalarak saygı duruşunu başlatan Prof. Dr. Bingür Sönmez, "Biz 95 yıl sonra bile olsa şehitlerimize sahip çıkan bir ülkeyiz" dedi.

Erzurum Valiliği, Atatürk Üniversitesi ve Sarıkamış Dayanışma Grubu tarafından düzenlenen Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı'nın ikinci gününde ilk olarak Sarıkamış'ın Yukarı Sarıkamış Köyü'ndeki şehitlik ziyaret edildi ve dualar okundu. Daha sonra 120 kişiden oluşan grup, Erzurum'un Narman İlçesi'ne geçti. Narman'da Sarıkamış Dayanışma Grubu ile Narman Belediyesi ve İl Özel İdare Müdürlüğü'nün ortaklaşa yaptığı 'Kardeş Şehitliği'nin açılışı yapıldı.

Törene, Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, Narman Kaymakamı Alper Tanrısever, Narman Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen, ABD'deki Amerika Giresunlular Derneği Başkanı Orhan Bayram da katıldı. Törenin başlangıcında saygı duruşu için kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez ile sanatçı Mehmet Sezer, trompetleriyle saygı duruşuna eşlik etti. İstiklal Marşı'nın ardından törende konuşan Bingür Sönmez, şehitleri anmak için bu proğramın düzenlendiğini söyledi. Prof. Dr. Sönmez, şunları söyledi:

"Biz 95 yıl sonra bile olsa şehitlerimize sahip çıkan bir ülkeyiz. Bu nedenle bize hiçbir şey olmaz. Sarıkamış'tan Çanakkale'ye, Çanakkale'den kurtuluş savaşına, kurtuluş savaşından bugüne kadar olan tüm şehitleri anmak için bu programı organize ettik. Şehitler bizden sadece ziyaret bekler. Yedek subay Halil Ataman'ın anılarına göre tespit ettiğim 2 bin 500 şehid, Narman'da yatıyor. Onlar için burası kardeş mezarlığıdır."

Konuşmaların ardından Erol Evgin'in oğlu Murat Evgin, 'Bir şehidin ardından' şarkısını gitarıyla çalıp söyledi. Gazelhan Fevzi Mısır Kuran-ı Kerim, Aziz Bahriyeli ise 'Çanaklake Şehitleri' kasidesini söyledi.

Bu arada Amerika Giresunlular Derneği'nce, Erzurum'un Şenkaya ilçesine bağlı Akşar Beldesi'nde yaptırılan Allabu Ekber'e İlk Adım Anıtı'nın da açılışı yapıldı.

Mukadder YARDIMCIEL/NARMAN (Erzurum), (DHA)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Narman'da 'Kardeş Şehitliği' Açıldı - Son Dakika


Advertisement