Nazife Nine'ye Bahçeye Çıkma İzni - Son Dakika
Güncel

Nazife Nine'ye Bahçeye Çıkma İzni

Nazife Nine\'ye Bahçeye Çıkma İzni

PKK'lı oğluna kazak gönderdiği gerekçesiyle 'örgüte yardım' suçundan ayağına kelepçe taklan Nazife Nine, artık bahçeye çıkabilecek.

26.04.2013 18:37  Güncelleme: 18:53

PKK'nın dağ kadrosundaki oğluna kazak gönderdiği gerekçesiyle 'örgüte yardım' suçundan ev hapsi cezası alıp ayağına elektronik kelepçe bağlanan 77 yaşındaki Nazife Babayiğit, artık bahçeye çıkabilecek. İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel ve CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan'ın girişimleriyle cezası esnetilen Nazife Babayiğit'e 1 saat komşularını ziyaret etme imkanı da sağlandı.

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'ne bağlı Pelitli Köyü'nde oğlu Kasım Babayiğit ile birlikte kalan Nazife Babayiğit, 20 yıldır haber alamadığı ve PKK'nın dağ kadrosuna katıldığı iddia edilen küçük oğlu Metin Babayiğit'e, 2007'de Gebze'ye inşaatlarda çalışmak için gelen 2 gençle kazak, iç çamaşırı, çerez ve kendisine ait olan bir vesikalık fotoğrafı gönderdi. Bunun üzerine 'terör örgütüne yardım ve yataklık etmek' suçundan gözaltına alınan, 12 gün cezaevinde yatan Nazife Babayiğit önce 6 yıl ardından da Yargıtay'ın bozması üzerine 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yakınlarının başvurusu üzerine ceza 'ev hapsi'ne dönüştürüldü.

MİLLETVEKİLLERİNİN GİRİŞİMLERİ SONUCU ESNETİLDİ

Annesinin ayağına bağlanan elektronik kelepçe ile yaşam hakkının elinden alındığını söyleyen Kasım Babayiğit, "Anneme elektronik kelepçe takıldığı zaman evden dışarıya adım atamıyordu. Elektrik kesildiğinde veya sinyal alamadıkları zaman Ankara'dan hemen telefonla arayıp annemin evde olup olmadığını soruyorlardı. Milletvekilleri Levent Tüzel ve Mehmet Hilal Kaplan'ın ziyaretleri sonrasında yeni bir düzenleme yapıldı. Artık annem 24 saat boyunca evimizin önündeki bahçeye çıkabiliyor. Ayrıca kelepçe de ödeme neden olduğu için gevşetildi. Komşularına da gitmesine 1 saat izin veriliyor" diye konuştu.

CUMHURBAŞKANLIĞINA DİLEKÇE VERDİK

Annesinin yaşlılığı ve annesi gibi insanların da bu durumdan kurtulması için Cumhurbaşkanlığına dilekçe ile başvuruda bulunduğunu söyleyen Kasım Babayiğit konuşmasını söyle sürdürdü:

"Annem ve aynı durumda olan yaşlı insanların bu durumdan kurtulmaları için Cumhurbaşkanlığına yazılı dilekçe ile başvurduk. Umut ediyorumki dilekçemiz işleme koyulur ve annem ile birlikte aynı durumda olan yaşlı insanlar özgürlüklerine kavuşur. "

BAHÇEYE ÇIKTIĞIM İÇİN ÇOK MUTLUYUM

Kürtçe konuşan ve söyledikleri oğlu Kasım Babayigit tarafından çevrilen Nazife Babayiğit artık bahçeye çıktığı için çok mutlu olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Kelepçe ayağımı çok sıkıyordu. Bileğimde ödem oluştu. Evin eşiğinden dışarıya çıkamıyordum. Şimdi ise bahçede istediğim gibi dolaşıyorum. Yıllardır komşuluk yaptığım insanları artık 1 saat ziyaret edebiliyorum. Bu yaştan sonra nereye kaçabilirim ki? Artık torunlarımla bahçede rahatça gezebiliyorum. Oğlumun yaşadığını düşünmüyorum ama bu barış sürecinde de umudumu yitirmedim. Oğlum gelirse de çok mutlu olurum." - Kocaeli/ Gebze

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nazife Nine'ye Bahçeye Çıkma İzni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement