Nijerya'da Kaçırılan Kız Öğrenciler - Son Dakika
Güncel

Nijerya'da Kaçırılan Kız Öğrenciler

Nijerya\'da Kaçırılan Kız Öğrenciler

Öğrencilerin 7 otobüslük konvoyda görüldüğü ileri sürüldü.

28.04.2014 21:31

Nijerya'nın Borno eyaletinde, Boko Haram militanlarınca kaçırıldığı bildirilen kız öğrencilerin eyaletin kuzey kesimindeki Gwoza'da 7 otobüslük konvoyda görüldüğü iddia edildi.

AA muhabirine konuşan "Her Nijeryalı Bir Şey Yapsın" adlı sivil toplum kuruluşu Başkanı Peregrino Brimah, "Güvenilir bir istihbarat kaynağından aldığım bilgiye göre, kız öğrenciler Gwoza'da 7 otobüslük bir konvoyda görülmüş" dedi.

Aynı bilgi sivil toplum kuruluşunun internet sitesinde de bilgi paylaşılırken, güvenlik birimlerine acil çağrı da yapıldı.

Bu arada AA muhabirine bilgi veren Borno eyaletinde hükümete Boko Haram ile mücadelesinde destek veren "Birleşik Sivil Görev Gücü" üyesi, "Bazı küçük bilgiler bize de ulaşıyor ama doğrulatamıyoruz" diye konuştu.

Peregrino Brimah, Devlet Başkanı Goodluck Jonathan'a 26 Nisan'da bir mektup göndererek Boko Haram'a karşı, arasında emekli asker ve polislerin de bulunduğu sivil gönüllülerin eğitilmesi ve silahlandırılmasına izin verilmesini istemişti.

14 Nisan'da, Borno eyaletindeki bir ortaokula düzenlenen silahlı baskında kaçırılan kız öğrencilerden hala haber alınamıyor.

Yerel yetkililere göre, baskında 129 kız öğrenci kaçırıldı ve 52'si geri döndü. Bazı aileler ise okuldan 234 öğrencinin kaçırıldığını söylüyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nijerya'da Kaçırılan Kız Öğrenciler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement