Özel Halk Otobüsü Esnafı Ötv ve Kdv'den Muaf Tutulmayı Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Özel Halk Otobüsü Esnafı Ötv ve Kdv'den Muaf Tutulmayı Bekliyor

Özel Halk Otobüsü Esnafı Ötv ve Kdv\'den Muaf Tutulmayı Bekliyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile geçtiğimiz hafta bir araya gelen özel halk otobüsü esnafı, KDV ve ÖTV indirimlerinden muaf tutulmayı bekliyor.

21.02.2014 09:50

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile geçtiğimiz hafta bir araya gelen özel halk otobüsü esnafı, KDV ve ÖTV indirimlerinden muaf tutulmayı bekliyor.

Kendilerini kabul eden Başbakan Erdoğan'a teşekkür eden İstanbul Özel Halk Otobüsü İşletmecileri Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yüksel, hükümete ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti. Yüksel, "Sayın Başbakanımıza, milletvekillerimize çok teşekkür ediyoruz. Özel halk otobüsleri 15 Şubat'ta tarihi bir gün yaşadı. Başbakanımızın katılımıyla büyük bir heyecan yaşadık. Esnafımızın sorunlarını dinledi. Umutluyuz. Başbakanımızın orada bize vermiş olduğu sözden de umutluyuz. İnşallah çok daha güzel olacak. Şu an eskiye nazaran çok iyi yoldayız. Gelişmeler hep iyi yönde. Esnafımızın sıkıntılarıyla, sorunları ile belediye başkanımız, siyasiler olsun doğrudan ilgileniyor" dedi.

Maddi sorunlar yaşadıklarını ifade eden Yüksel, "Bizim esnaf olarak en büyük derdimiz, maddiyat. Şu anda 800 aracın yenilenmesi gerekiyor. Sayın Başbakanımızdan bu yönde bir talebimiz oldu. En azından KDV, ÖTV indirimlerinden muaf tutulalım dedik. ÖTV'nin kaldırılmasını bekliyoruz. Araçların yenilenmesi için ÖTV'siz alıma ihtiyacı var bu esnafın. Özel halk otobüsü taşımacılığı, diğer toplu taşımacılık gibi değil. Bizim 30 kalem indirimli taşımacılığımız var. Belediyenin aldığı her karara uyduk bugüne kadar. Belediye bir karar alıyor, özel halk otobüsleri taşıyor. Bir minibüs veya şehirlerarası otobüsçüler böyle değil, öğrenci servis araçları öyle değil. Onun için biz başta akaryakıtta olmak üzere özel halk otobüsçülerine karşı ÖTV'nin kalkmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın Haliç Kongre Merkezi'nde kendilerine söz verdiğini dile getiren Yüksel, "Sayın Başbakanımız o gün salonda 'bu işi en kısa sürede çözeceğiz' diyerek Müsteşar ve Maliye Bakanlığı'nı talimatlandıracağını söyledi. Başbakanımız o salonda gerekenleri söyledi. Ümitliyiz, bekliyoruz; inşallah iyi olacak" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Özel Halk Otobüsü Esnafı Ötv ve Kdv'den Muaf Tutulmayı Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement