Paris'te PKK'lı Kadınların Öldürülmesi - Son Dakika
Güncel

Paris'te PKK'lı Kadınların Öldürülmesi

Paris\'te PKK\'lı Kadınların Öldürülmesi

Diyarbakır Belediye Başkanı Baydemir ve Batman Belediye Başkan Vekili Temel, 10 Ocak'ta Paris'te 3 PKK'lı kadının öldürüldüğü cinayetle ilgili uluslararası bağlantılara dikkat çekti

11.10.2013 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir, Fransa'nın başkenti Paris'te 9 Ocak'ta, PKK ile bağlantılı oldukları bilinen 3 kadının öldürülmesine ilişkin, "Avrupa istihbaratının bilgisi dışında olamayacağı kanaatindeyiz. Fransa hükümetinin, bu suikasti aydınlatmada çok büyük bir sorumluluğu vardır" dedi.

İspanya'nın kuzeydoğusundaki Bask bölgesinin San Sebastian kentinde düzenlenen "Yerelden Barışı Tesis Etmek" adlı uluslararası konferansa katılan Baydemir ve Batman Belediye Başkan Vekili Serhat Temel, Paris'te 9 Ocak'ta, PKK ile bağlantılı oldukları bilinen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in silahlı saldırıda öldürülmesine ilişkin soruya yanıt verdi.

Temel, "Bu suikast, Türkiye tarafından buradaki Kürt örgütlenmesinin içerisine sızdırılan biri tarafından yapılmış bir eylemdir ve uluslararası ayağının da olduğuna inanıyoruz" ifadelerini kullandı. Suikastın gerçekleştiği dönemde, çözüm süreciyle ilgili müzakerelerin başladığını hatırlatan Temel, "Suikast, bu sürece yönelik bir komplodur" dedi.

Diyarbakır Belediye Başkanı de, aynı soruya, "Avrupa'nın ortasında, Paris'te meydana gelen böyle bir suikastin, Avrupa istihbaratının bilgisi dışında olamayacağı kanaatindeyiz. Fransa hükümetinin, bu suikasti aydınlatmada çok büyük bir sorumluluğu vardır. Bu suikast, Türkiye'deki müzakere sürecine yöneliktir ve bunun barışa gidilecek yolu sancılı ve travmatik bir hale dönüştürme riski vardır" yanıtını verdi. - Pais Vasco

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Paris'te PKK'lı Kadınların Öldürülmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement