Pro Evolutıon 2013'ün Lansmanı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Pro Evolutıon 2013'ün Lansmanı Yapıldı

Pro Evolutıon 2013\'ün Lansmanı Yapıldı

PES 2013, çıkış tarihine sayılı günler kala Aral'ın ev sahipliği ve Avea'nın sponsorluğunda yapılan basın lansmanı ile tanıtıldı.

19.09.2012 15:41  Güncelleme: 16:11

Ödüllü PES 2013 TURNUVASININ FİNAL MAÇINI EMRE TİLEV ANLATTI

Dünyada milyonlarca oyunseverin sabırsızlıkla beklediği Pro Evolution Soccer serisinin yeni oyunu PES 2013, çıkış tarihine sayılı günler kala Aral'ın ev sahipliği ve Avea'nın sponsorluğunda yapılan basın lansmanı ile tanıtıldı.

Geleneksel olarak her yıl oyun tutkunu basın mensuplarını bir araya getiren PES, bu yıl düzenlenen beşinci organizasyonu ile göz doldurdu. Baltalimanı'ndaki Portaxe'de gerçekleştirilen lansmana, teknoloji basınının yanı sıra spor basınından da önemli isimler katıldı. Etkinlikte katılımcılar oyunun yeni versiyonunu ilk kez deneme fırsatı yakalarken, yapılan PES 2013 turnuvası ile gecenin coşkusunu paylaştılar. Birbiri ardına sıralanan yeni özellikleri ile katılımcıları büyüleyen PES 2013, her yıl olduğu gibi bu yıl da tamamen Türkçe olarak sezonu açtı. Lansmandan renkli kareler objektiflere takılırken, turnuvanın heyecanı ve yaşananlar mekana renk kattı.

FİNAL MAÇINI EMRE TİLEV ANLATTI

PES 2013 tutkunlarının bir araya geldiği ve eğlenceli saatlerin yaşandığı geceye 128 kişilik ödüllü PES 2013 turnuvası damgasını vurdu. Spor basınının önemli isimlerinden Emre Tilev'in anlatımıyla renklenen final, kıran kırana bir maça sahne oldu. Turnuvaya katılıp rakiplerini alt etmeyi başaran Yiğit Özden (D Smart) birinci, Kerem Tek (Wasd Oyuncu) ikinci, Onur Gürçekiç (Lig TV) ise üçüncü oldu. Birinciye Samsung Galaxy S3 ve PES 2013, ikinciye Xbox 360 ve PES 2013, üçüncüye ise PS3 ve PES 2013 ödülleri takdim edildi.

ARAL GENEL MÜDÜRÜ DEMİR PES'İN BU BÜYÜK BAŞARISININ HER GEÇEN GÜN ARTACAĞI İNANCINDAYIZ

Pro Evolution Soccer serisinin futbol oyunları içerisinde çok özel bir yeri olduğunu belirten Aral Genel Müdürü Ömer Faruk Demir, Aral olarak oyun sektörüne girdiğimiz günden bu yana Konami firması ve oyunları bizim için son derece önemli oldu. Konami'nin en büyük isimlerinden bir tanesi olan PES serisi için yıllar önce başlattığımız bu organizasyonu bu yılda tekrarlamaktan ve oyunumuzu ilk basın mensubu arkadaşlarla paylaşmaktan mutluluk duyduk. PES'in bu büyük başarısının her geçen gün artacağı inancındayız diye konuştu.

AVEA KURUMSAL İLETİŞİM DİREKTÖRÜ FERİDUN YAKLAŞIK 10 YILDIR, TÜRK SPORUNA DESTEĞİ KURUMSAL SORUMLULUK OLARAK GÖRMEKTEYİZ

Avea Kurumsal İletişim Direktörü Füsun Feridun, Yaklaşık 10 yıldır, Türk sporuna desteği kurumsal sorumluluk olarak görmekteyiz. FC Barcelona'nın Türkiye'deki resmi telekomünikasyon iş ortağı olarak geçen yıl FCBEscola Camp Avea'yı hayata geçirerek yetenekli gençlerimizi Barcelona altyapısı ile buluşturduk. İlk kampımızda 120 gencimiz Barcelona'nın hocalarından iyi futbolun sırlarını öğrendi. Hem sponsorluk, hem de kurumsal sosyal sorumluluk projeleri ile futbolun bu kadar içerisinde olup da, milyonları sanal ortamda peşinden sürükleyen PES 2013 oyununun dışında kalmamız söz konusu olamazdı. Geçtiğimiz yıl da yine oyunseverlerin büyük beğenisini kazanan bir oyuna sponsor olmuştuk. Bu yıl da PES 2013'e sponsor olmaktan ve sanal ortamdaki bu heyecana milyonlarla birlikte ortak olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz diye konuştu.

KONAMİ MARKA SORUMLUSU ÖZKUT KONAMİ TÜRKİYE'Yİ ÇOK SEVİYOR

Konami Marka Sorumlusu Bora Özkut ise, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın oyunda tüm lisansları ile yer aldığını belirterek, şunları söyledi

Sezonun açılışını PES 2013 ile yapıyoruz. Oyun eskiye nazaran çok daha iyileştirmeleriyle beraber son kullanıcıları ile buıluşmaktadır. Malesef Türkiye Ligi bu oyunda yok, ama 3 büyükler oyunda yer almaktadır. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş oyunda tüm lisansları ile yer alıyor. Konami Türkiye'yi çok seviyor. Türk oyunseverler PES'i çok seviyor. Türkçe dil desteği oyunda mevcut. İlerleyen zamanlarda da Türkiye Ligi'nin oyunda yer almasını bekliyoruz. Bu destek Konami tarafından veriliyor. Oyunda çeşitli değişiklikler var. Öncelikle Player ID özelliğinden bahsetmek istiyorum. Bu özellik bütün büyük oyuncuların, dünya üzerinden takip edilen bütün oyuncuların özelliklerini kapsıyor. Oyuncunun gol sevinci, üzüntüsü, giydiği forma ve saç yapısı gibi bire bir tüm detayları oyunda yer alıyor. Ayrıca PES 2013'te PES 2012'den farklı olarak daha yeni ligler mevcut. Mesela Brezilya Ligi, Hollanda Ligi ve Fransa Ligi. Bütün bu bahsettiğim ligler lisanslarıyla, özellikleriyle, full desteği ile oyunda yer almaktadır. Bir diğer özelliği ise myPES. Bununla beraber sosyal medyanın günümüz hayatında reklam ve pazarlamada etkisi çok büyük düzeyde. PES ve Konami bu özelliği gözden kaçırmadı. myPES özelliği ile beraber Facebook integrasyonu full oranda 2012 ile beraber sağlanmaya başlamıştı. 2013'te bir adım daha öne çıkıyor. Dünya üzerindeki bütün oyuncular myPES özelliğiyle bütün kullanıcılar birbirleriyle beraber bütün oyunla ilgili kazandıklarını (kupaları, turnuvaları ve bütün başarıları) paylaşma olanağı buluyor. En önemli özelliği ise pas ve şutların otomatik olarak herhangi bir oyuncuya geçişinden ziyade, kullanıcının tamamen istediği yönlere gitmesi olanağını veriyor. PES 2013'te birebir aynı statlar yer almakta. Her geçen gün görselliğe ve gerçekliğe yer vererek, oyun güncellenmeye devam edecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Pro Evolutıon 2013'ün Lansmanı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement