Putin'in Stratejisti: Kürtleri Kimlik Bunalımından Çıkaracak Tek Lider Erdoğan - Son Dakika
Güncel

Putin'in Stratejisti: Kürtleri Kimlik Bunalımından Çıkaracak Tek Lider Erdoğan

Putin'in başstratejisti Aleksandr Dugin, kimlik bunalımı yaşayan Kürtlere Ortadoğu'da misyon yükleyecek tek liderin Erdoğan olduğunu söyledi.

03.06.2017 09:45  Güncelleme: 23:32

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in başstratejisti Aleksandr Dugin, Ortadoğu'daki son gelişmeleri ve Türkiye'nin bölge politikalarındaki önemini değerlendirdi. Ortadoğu halklarının kimlik bunalımı yaşadığını vurgulayan Dugin, Rusya, İran ve Türkiye'nin parçalanmaya engel olacak ittifakı kurduğuna dikkat çekip, Kürtlere bir misyon yükleyebilecek tek odağın Erdoğan olduğunu söyledi.

TÜRKİYE İŞGAL EDİLECEKTİ

Star Gazetesi'nin haberine göre 15 Temmuz kanlı darbe girişimi ve Ankara- Moskova diyaloguna ilişkin de çarpıcı açıklamalarda bulunan Dugin, "FETÖ amacına ulaşsaydı Türkiye işgal edilecekti" dedi.

"KÜRTLERİ AVRASYA PROJESİNE DAHİL ETMELİYİZ"

Sözlerine devam eden Dugin, Kürtleri kast ederek,"Onları manipüle ederek Suriye'yi, Türkiye'yi ve İran'ı yıkacaklar. Fakat aynı zamanda Kürtleri korkutmamamız gerekiyor. Onlara saygı duymalıyız ve Avrasya projesine dahil etmeliyiz. Kürt devleti kurulursa ABD'nin eline bırakılmamalı. Onlar bunu bölgeyi karıştırmak için istiyorlar. Herhangi bir grubu ABD'nin eline teslim etmek daha fazla kana sebep olacaktır." dedi.

"KÜRTLER BİZİM TARAFIMIZDA OLMALI"

İşte Dugin'in değerlendirmelerinin devamı:

Bölgedeki ABD etkisini kırmalıyız. Kürtler bizim tarafımızda olmalı. Mesela Barzani yönetimi Türkiye'ye karşı değil. Ankara için sorun terör grupları, yani PYD ve PKK. Özellikle bu dönemde ABD daha çok PYD'ye odaklandı. Suriye'nin kuzeyinde altı tane askeri üsleri var, Rusya'nın veya Türkiye'nin söz sahibi olmasını istemiyorlar.

"ABD KÜRTLERİN DEVLET İSTEĞİNİ KULLANIYOR"

Kürtler bölgede devlet sahibi olmak istiyor. ABD de bu isteği kendi çıkarları için kullanıyor. Bence Ankara'nın bölgedeki etkisi çok yüksek. Rusya bir başka güç odağı. İran'ı da katabiliriz. Dolayısıyla, Kürt faktörünü korkutmadan nasıl bir sonuç bulacağız buna odaklanmalıyız.

"ERDOĞAN, KÜRTLERE KİMLİK SUNABİLİR"

Türkiye'yi anlıyorum. Bölgede PKK'nın Suriye kolu olan PYD'nin hareketlerinden endişe duyuyor. PYD Türkiye'nin toprak bütünlüğünü tehdit ediyor. Kürtler kimliklerini bilmiyorlar. Türkiye onlara bir kimlik, görev sunabilir. Ortadoğu'da bunu yapabilecek tek güç Cumhurbaşkanı Erdoğan. Fakat farklı ideolojilerin çatışması nedeniyle bu potansiyelini ortaya çıkaramıyor. Birlikte hareket etmeliyiz Rusya ve Türkiye Atlantikçilerin Ortadoğu'yu parçalamasına izin vermemeli.

Putin\'in Stratejisti: Kürtleri Kimlik Bunalımından Çıkaracak Tek Lider Erdoğan

Son Dakika Güncel Putin'in Stratejisti: Kürtleri Kimlik Bunalımından Çıkaracak Tek Lider Erdoğan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement