Rabia Katliamının 100. Günü - Son Dakika
Güncel

Rabia Katliamının 100. Günü

Rabia Katliamının 100. Günü

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf Karadavi'nin çağrısı ve Rabia katliamının 100. günü dolayısıyla düzenlenen  "Kudüs'ü Kurtarma Cuması" gösterisine çok sayıda kişi katıldı

22.11.2013 16:59

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf Karadavi'nin çağrısı ve Rabia katliamının 100. günü dolayısıyla düzenlenen " Kudüs'ü Kurtarma Cuması" gösterisine çok sayıda kişi katıldı.

Uluslararası Rabia Platformu öncülüğünde, Kudüs Dayanışma Derneği desteği ve Aksa Platformu organizasyonuyla Fatih Camisi'nde cuma namazı sonrası "Kudüs'ü Kurtarma Cuması" adı altında gösteri düzenlendi.

İsrail'i ve Mısır'daki darbeyi protesto eden, Türkiye ve Filistin bayraklarını taşıyan gruptakiler, "Canımız feda olsun Mescid-i Aksa'ya,", "Kahrolsun İsrail", "Müslüman Zulme Boyun Eğemez" sloganları attı, " Suriye'de, Mısır'da… Tüm Ortadoğu'da, Diktatörler ve Emperyalistler Yenilecek! İslami Direniş Kazanacak", "Kudüs'ü Kurtarmanın Yolu Suriye ve Mısır'dan Geçer!" yazılı pankartlar taşıdı.

Burada konuşan Özgür-Der Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Kurbanoğlu, Fas'tan Endonezya'ya kadar İslam coğrafyasının ciddi bir sınavdan geçtiğini söyledi. Orta Doğu ve Kuzey Afrika'daki halk hareketlerinin susturulmaya çalışıldığını kaydeden Kurbanoğlu, Mısır'daki darbenin aslında tüm İslam dünyasına yapılmış sayıldığını ifade etti.

Darbe öncesi Mısır'da Vakıflar Bakan Yardımcısı olan Cemal Abdüssettar da konuşmasında Mısır'da siyasi çekişme ve rekabet değil, savaş olduğunu söyledi. Mısır'daki olaylarda binlerce ölü, yaralı ve tutuklu olduğunu hatırlatan Abdüssettar, halkın eski günlere götürülmek istendiğini ancak buna izin vermeyeceklerini bildirdi.

"Mısır'da ABD ve Siyonist İsrail'in planları uygulanıyor" diyen Abdüssettar, Mısır halkının buna boyun eğmeyeceğini ve direnişin süreceğini vurguladı.

Basın metnini okuyan Şeyh Raid Salah'ın Türkiye temsilcisi Münir el-Hicce, Mescid-i   Aksa'nın işgalden kurtarılması için Müslümanlar'ın birlik ve beraberliğini pekiştirmelerinin önemine vurgu yaptı.

Gruptakiler, duaların okunmasının ardından dağıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rabia Katliamının 100. Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement