Rektör İnanç'tan '17 Aralık' Değerlendirmesi - Son Dakika
Güncel

Rektör İnanç'tan '17 Aralık' Değerlendirmesi

Rektör İnanç\'tan \'17 Aralık\' Değerlendirmesi

MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, 17 Aralık 2013 tarihinde yapılan operasyonun hükümete karşı yapılmış bir darbe girişimi olduğunu söyledi.

09.01.2014 09:39  Güncelleme: 09:54

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, 17 Aralık 2013 tarihinde yapılan operasyonun hükümete karşı yapılmış bir darbe girişimi olduğunu söyledi.

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, twitter hesabında yaptığı paylaşımlarda, 17 Aralık operasyonunu bir darbe girişimi olarak değerlendirirken, hükümetin 2 alanda uygulama yapması gerektiğini vurguladı. İnanç, "Yargı darbesine gerekçe gösterilen yolsuzluklar hususunda; varsa böyle bir durum AK Parti'nin gereğini yapması ve kendisini de temizlemesi gerekmektedir. 17 Aralık yargı darbesinde rol alan, teşebbüs eden, destek veren tüm resmi ve sivil unsurların, güçlü bir şekilde yok edilmesi gerekir" dedi.

Darbelerin olmadığı bir Türkiye kurulması gerektiğini belirten Rektör İnanç, "Konu bazında düşünen, ilkeli, sadece asker değil yargı gibi unsurların da 'darbe'yi aklından geçirmediği bir Türkiye kurulmalı. Tutarlı ve samimi olmalıyız. ODTÜ, Gezi, Ergenekon, Balyoz olaylarında nasıl düşünüyorduysam, 17 Aralık yargı darbesinde de öyle düşünüyorum. Gezi olaylarında, 'Devlet, virüs temizlemeye devam etmelidir. Emniyet güçlerinin içinde, kasten haksız şiddet uygulayanlar var' diye yazmış ve konuşmuştum. Olayları kasten tırmandırarak başta meşru hükümete komplo kuran, masum insanlara zulmeden bir kısım emniyet görevlisine gereğinin yapılması, Gezi Parkı bahanesiyle çevreye zarar veren, insanlara hakaret eden, kaos çıkarmaya çalışanların tespiti ve darbeye teşebbüsten yargılanması gerekir. 28 Şubat davasını sulandırarak darbecileri serbest bırakan ve tutuklu milletvekilleri davalarında farklı uygulama yapanlar yargılanmalıdır. Hep derim; her sonuç, bir sürecin ürünüdür. İstedikleri sonucu elde edemeyen 'beceriksiz darbeciler' mağdur edebiyatı yapmaya başladılar" şeklinde konuştu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Rektör İnanç'tan '17 Aralık' Değerlendirmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ela akman: bu adam önce kendi haksızlıklarına baksın nerde vanlı ya da yandaşı varsa onları getiirip muş alparslan ünv.çalışanı yapıyor Allah herkesin hakkını sorsun ona inşallah...bu rektörü ilimizde istemiyoruz sırf bundan da olsa oy kaybı yaşayacak sevdiğimiz hükümet... 0 0 Yanıtla

Advertisement