Rize'de Korsan Araçlara Karşı Mobese Sistemi Kurup Durakları İzlemeye Aldılar - Son Dakika
Güncel

Rize'de Korsan Araçlara Karşı Mobese Sistemi Kurup Durakları İzlemeye Aldılar

Rize\'de Korsan Araçlara Karşı Mobese Sistemi Kurup Durakları İzlemeye Aldılar

Rize Muradiye-Salarha Taşıyıcılar Kooperatifi üyeleri, başka hat araçlarının güzergahtan yolcu alımını engellemek ve duraklarda biriken yolcuları da fazla bekletmemek için duraklara kamera sistemi kurdu.

25.02.2013 14:37  Güncelleme: 10:05

Rize Muradiye-Salarha Taşıyıcılar Kooperatifi üyeleri, başka hat araçlarının güzergahtan yolcu alımını engellemek ve duraklarda biriken yolcuları da fazla bekletmemek için duraklara kamera sistemi kurdu. Sistemin devreye girmesiyle korsan araçların yolcu alımı kesildi, yolcular da duraklarda beklemekten kurtuldu.

Muradiye ve Çaykent Beldeleri ile Rize kent merkezi arasında yolcu taşımacılığı yapan 48 Nolu Muradiye-Salarha Taşıyıcılar Kooperatifi, başka hatlarda çalışan araçların güzergahtan yolcu alımını engellemek, duraklarda biriken yolcuların da beklemesini önlemek amacıyla MOBESE benzeri bir sistem kurdu. 5 durağa kamera yerleştirildi, görüntüler internet aracılığı ile durak merkezine aktarıldı. Bir görevli, 8 bin liraya mal olan sistemle güzargahtaki durakları gün boyu izlemeye aldı. Kooperatif bu şekilde, korsan araçların yolcu alımını takibe alırken, fazla yolcu biriken duraklara da minibüs yönlendirmeye başladı. Başka hat araçlarının yolcu alma görüntülerinin kameralarla tespit edilerek Jandarma' ya bildirilmesi sonrasında korsan yolcu alımı da kısa süre sonra kesildi.

MOBESE BENZERİ SİSTEMİMİZ VAR

48 nolu Muradiye-Salarha Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Muhammet Kazdal, 59 aracın bulunduğu kooperatif için MOBESE benzeri bir sistem kurduklarını belirterek, Alt ve üst yol olmak üzere iki güzergahımız var. Hangi güzergah durağında yolcu varsa araçlarımızı o tarafa yönlendiriyoruz. Araçlarımız genellikle üst yoldan gitmeyi tercihe diyor ancak alt yolda yolcu olduğunu görünce arkadaşlarımızı telefonla o bölgeye yönlendiriyoruz. Böylece yolcular durakta fazla beklemiyor. Başka hat araçları bizim güzergahımızdan yolcu alıyordu. Bunları da kaydettiğimiz görüntülerle Jandarma'ya bildirdik. Artık başka durak araçları yolcularımızı almaya kalkışmıyorö dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rize'de Korsan Araçlara Karşı Mobese Sistemi Kurup Durakları İzlemeye Aldılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement