Şehit Polis, Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Şehit Polis, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şehit Polis, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Tunceli'de çıkan olaylar sırasında kalp krizi geçirerek şehit olan 30 yaşındaki polis memuru Ahmet Küçüktağ,memleketi Elazığ'da toprağa verildi.

13.03.2014 15:43  Güncelleme: 10:48

TUNCELİ EMNİYET MÜDÜRÜ YILMAZ ŞİDDETE KARŞI EMANETİNİZİ KORUYAMADIM

Tunceli'de dün gece çıkan olaylar sırasında kalp krizi geçirerek şehit olan 30 yaşındaki polis memuru Ahmet Küçüktağ, memleketi Elazığ'da düzenlenen törenle gözayşaları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Tunceli Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz, Biz geride kalanlar az biraz daha yaşayacak olanlara söz veriyoruz, öfkenin sebeplerini yok edeceğiz. Şehidimizin muhterem annesi, babası kederli eşi sevgili Gülşah kızım, hakkınızı helal ediniz. Şiddete karşı emanetinizi koruyamadım. Rahat uyu kardeşim. Rahat uyu kısa ömür, rahat uyu kısa saadet dedi.

Tunceli'de dün gece Berkin Elvan'ın ölümünü protesto eden göstericiler, polisle çatıştı. Polisin göstericileri dağıtmak için gaz bombası kullanırken, göstericilerde polise molotof ve taşlı saldırılarda bulundu. Polis memuru Ahmet Küçüktağ'ın içinde bulunduğu Shortland tipi araç göstericilerin yoğun taşlı saldırısı altında kaldı. Araç içinde fenalaşan Küçüktağ, meslektaşları tarafından Tunceli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada kalp krizi geçirdiği belirlenen Küçüktağ için Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi'nden askeri helikopterle kalp pili getirildi. Ancak, kalbi duran ve doktorların tüm çabası ve pilin takılmasına rağmen Küçüktağ, şehit oldu.

Şehit Küçüktağ'ın Malatya Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopside kalp krizinden öldüğü belirlendi. Yoğun gazdan etkilendiği gerekçesiyle kalp krizi geçirdiği ileri sürülen Küçüktağ'ın kalp krizine neden olan unsurların belirlenmesi için çalışmaların sürdüğü belirtildi.Şehit Küçüktağ için ilk cenaze töreni saat 11.00'de memleketi olan Elazığ'da Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlendi. Törene, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, Ak Parti Elazığ milletvekilleri Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner, 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Orhan Akbaş, Elazığ Emniyet müdürü Nihat İşlek, Tunceli Emniyet müdürü Hayati Yılmaz, şehit polis memurunun eşi Gülşah, annesi Miyase, babası Süleyman Küçüktağ, meslektaşları ile yakınları katıldı. Törenden önce rahatsızlanan anne Miyase Küçüktağ'a sağlık ekipleri tarafından müdahalede bulunuldu. Törende, şehidin eşi ile anne ve babası güçlüklü ayakta durabilirken, yakınları gözyaşları döktü.

Törene, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, çiçek gönderdi.

Törende duygulu bir konuşma yapan Tunceli Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz, Bir yiğit vatan evladını daha kalbimize gömdük. O insanımızı rahat bırakmayan öfkeye karşı mücadele vermekteydi dün akşam. Kimseye söylemedi, vasiyet etmedi belki ama ben onun fısıltılarını duymaktayım. Bu öfkenin sebepleri ile mücadele etme ödevini de bizim omuzlarımıza bıraktı. Evet, bir kavga vereceğiz, ancak öfkelilere karşı değil. Öfkenin sebeplerine karşı olacak bu kavga. Biz geride kalanlar az biraz daha yaşayacak olanlara söz veriyoruz, öfkenin sebeplerini yok edeceğiz. Şehidimizin muhterem annesi, babası kederli eşi sevgili Gülşah kızım, hakkınızı helal ediniz. Şiddete karşı emanetinizi koruyamadım. Rahat uyu kardeşim. Rahat uyu kısa ömür, rahat uyu kısa saadet dedi.

Elazığ Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlenen törenin ardından şehit Ahmet Küçüktağ'ın cenazesi İzzetpaşa Camii'ne götürüldü. Burada Elazığ Müftüsü Peyami Güngör'ün kıldırdığı cenaze namazının ardından Küçütağ'ın tabutu cenaze arabasına götürülürken Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce te tabutu bir süre omuzlarında taşıdı.

8 ay önce evlendiği belirtilen şehit Ahmet Küçüktağ'ın cenazesi daha sonra toprağa verilmek üzere, Elazığ'ın Harput Mahallesi Mezarlığı'na götürüldü. Tunceli Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz, baba Süleyman Küçüktağ'a Türk bayrağını vererek, Allah'ım sabır versin, şan ve şereftir. Bir insana altın denilecekse, buna denilecek. Bu kadar kaliteli, o kadar sevilen, o kadar idealist, o kadar vatan perver, çok memnun olduğumuz bir arkadaşımızdı. Allah sizden razı olsun, sizin gibi böyle vatan evladı yetiştiren anne babalardan. Size borçlu kalacağız dedi.

Büyük üzüntü yaşayan anne Misaye Küçüktağ ise, Kuzumu benden aldılar, yaktılar canlı canlı. 4 kişi var içinde 3 kişi çıkıyor, bir kişi çıkamıyor. Bu dünyada da öbür dünyada da iki elim onların yakasında. Rabbim alsın intikamını, Allah'ıma güveniyorum. Allah'ım senin adaletine güveniyorum. Yapanlara kalmasın. Allah'a havale ediliyorum diye ağıtlar yaktı. Eşi Gülşah Küçüktağ ise kadın polislin yardımıyla güçlükle ayakta durabildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Polis, Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika


Advertisement